29 / 04 / 2024

sığınak binalar

sığınak binalar

İsviçre'nin saatlerinin iyi olduğunu bilmeyen yoktur. Peki askeri sığınaklarının da en az saatleri kadar iddialı olduğunu biliyor muydunuz? İşte İsviçre'nin askeri binaları...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Deprem bilimci Naci Görür'den son dakika uyarısı: Bu binalar depremde zor ayakta durur!

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da bir yapı için açılan temeli işaret etti ve dikkat edilmesi gerekenleri "Bu binalar zor ayakta durur" diyerek sıraladı. İşte detaylar...

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

Rus Oligarklar servetlerini kripto paralarla kaçırıyor!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Blacklıne Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Blacklıne Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak, Mahmut Özgül ve Ömer Savaş Bilir ortaklığında kuruldu.

Apartmanlarda sığınak depo olarak kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 40 evli apartmanda dığınağın depo olarak kullanıldığını belirtti ve bu durumun mümkün olup olmadığını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

İzmir'deki hasar gören binaların yıkımında son durum ne?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede binaların durumundan yeni yapılacak binalara, depremzedelere verilecek destek gibi birçok konuda belirsizlikler yaşanıyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'ndan açıklama yapıldı.

İngiltere'deki nükleer sığınak 4,5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İngiltere Devon'da 56 odalı ve iki katlı eski bir nükleer yer altı sığınağı 4.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. 

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

sığınak binalar Haberi

sığınak binalar

Fotoğrafçı Leo Fabrizio İsviçre Ordusu'nun gizli sığınaklarını fotoğrafladı.


 


Görüntülerde İsviçre ordusunun yaptığı zekice sığınakları görmek mümkün.


 


İnanılmaz manzaraların arasına gizlenmiş sığınakların askeri amaçla yapıldığını anlamak imkansız.


 


Issız bir dağ evi görüntüsü verilmiş bir askeri sığınak.

 


Fotoğrafçı Fabrizio, "Bu sığınakları...