06 / 05 / 2024

sığınak nasıl olur

sığınak nasıl olur

Sığınaklar ile ilgili esasları düzenyeleyen Sığınak Yönetmeliğine göre, apartman sığınağı nasıl olmalı? Sığınak büyüklüğü ne kadar olmalı? Sığınaklarda olması gereken diğer özellikler nelerdir? İşte yanıtı...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!

Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? Prefabrik evlere bakım gerekir mi?

Prefabrik ev alacak ya da sıfırdan yaptırmayı düşünenler, bakım konusuna da dikkat ediyor. Prefabrik evlerin bakımı nasıl olur? İşte yanıtı!

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Konut kredisi erteleme nasıl olur 2020?

Kamu bankaları koronavirüs sebebiyle maddi sorun yaşayan işletmelerin anapara, faiz ve taksit ödemelerinin ertelenmesine karar verdi. Peki, konut kredisi erteleme nasıl olur? İşte konut kredisi erteleme 2020 detayları...

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira sözleşmesi süre uzatımı nasıl olur?

İskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Bir arsa üzerinde projesine uygun ve süresinde tamamlanan yapılara, belediye iskan belgesi veriyor. İskan alındıktan sonra tapu değişimi yapılabiliyor. Peki, iskan alındıktan sonra tapu değişimi nasıl olur?

Boşanma esnasında mal paylaşımı nasıl nasıl olur?

Posta Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu boşanma esnasında mal paylaşımı nasıl olur? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

sığınak nasıl olur Haberi

sığınak nasıl olur

Apartman sığınağı nasıl olmalı? 

İnsanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olan sığınaklar inşa edilirken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunuyor.


Buna göre "Apartman sığınakları nasıl olmalıdır?", "Sığınak nasıl yapılır?" veya "Sığınak nasıl olmalı?" diyorsanız sorunuzun yanıtı Sığınak Yönetmeliği kapsamında 7. maddede şu şekilde açıklanıyor.


Madde 7: Serpinti Sığınaklarının Özellikleri ve Yapılışları 

Özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında aşağıdaki hususlara uyulur. 


Sığınak büyüklüğü 

Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi,...