29 / 04 / 2024

Sığınakların tapuya tescili

Sığınakların tapuya tescili

Yapıların en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınakların tapuya tescili nasıl olur? İşte sığınakların tapuya tescili ile ilgili esaslar...

Apartman sığınağının kiraya verilmesi!

Kat Malikleri, ortak alanlar kapsamına giren apartman sığınaklarını kiraya verilebiliyor mu? İşte Sığınak Yönetmeliği kapsamında yer alan apartman sığınağının kiraya verilmesi ile ilgili yasal hükümler...

Sığınakların tapuya tescil edilmesi!

Sığınakların tapuya tescili nasıl olur? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı, yasal hükümler ve sığınaklar ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte sığınakların tapuya tescil edilmesi...

Mega zenginlerden Kıyamet Günü hazırlığı! 151 milyon TL’lik dev sığınaklar satın alıyorlar! 

Bu sene yayınlanması beklenen "En Zenginlerin Hayatta Kalması" adlı yeni bir kitapta, zenginlerin felaketlerden saklanmak için uzak ve lüks kıyamet sığınaklar inşa ettiği iddia ediliyor. İşte o sığınaklarla ilgili detaylar...

Gökhan Sağnaklar'ın acı günü! Babası Mehmet Reşit Sağnaklar vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Sağnaklar'ın babası Mehmet Reşit Sağnaklar hayatını kaybetti. 

Satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alım satımında taraflar arası bir ön sözleşme niteliği taşıyor. Peki, satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü 484 konut ihalesi bugün!

TOKİ Eskişehir İli, Tepebaşı İlçesi, Aşağısöğütönü Mahallesi 484 adet konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Eskişehir Aşağısöğütönü Konutları ihaleye çıkıyor!

TOKİ’nin Eskişehir Aşağısöğütönü’de yapacağı 484 konutun yeri belli oldu. 19 Eylül’deki ihale sonrasında inşasına başlanacak projedeki evlerin 14 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin ÇED toplantısı bugün!

Cephanelik alanında inşa edilecek Kocaeli Şehir Hastanesi ile ilgili düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme toplantısı bugün Tavşantepe Mahalle Konağı’nda yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın açılıyor!

Türkiye’nin gurur köprüsü, yarın açılıyor. Dünyada ilklere imza atan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde açılış öncesi son rötuşlar yapılıyor.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın temeli bu yıl atılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın bu yıl yıkılarak, yenisinin yapılacağını söyledi. Gökçek, " Ümit ediyorum ki bu yıl içinde temelleri atılır. Yeni stat birkaç yıl içinde de tamamlanacaktır." dedi.

Yemen'in imar çalışmalarında Mısır'ın büyük rolü olacak!

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, "Yemen'in yeniden imarı ve devlet kurumlarının yeniden tesisi için krizi sona erdiren anlaşmaya varılmasının ardından imar çalışmaları konusunda Mısır'ın büyük rolü olacak." dedi.

Şanlıurfa Sırrın Köprülü Kavşağı'nda son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale-Sırrın Köprülü kavşağının yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üstünde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." açıklamasında bulundu.

RE-PIE ve Turkmall basın toplantısı yarın!

RE-PIE ve Turkmall arasındaki işbirliğin anlatılacağı basın toplantısı yarın saat 09:30 ile 12:00'da gerçekleşecek.

Osmangazi Köprüsü bugün açılıyor!

Dünyanın 4. büyük köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da katılmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan tören ile hizmete açılacak.

Sığınakların tapuya tescili Haberi

Sığınakların tapuya tescili

Sığınakların tapuya tescili nasıl olur?

31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan değişiklik yönetmeliği gereğince; Yapı kullanma izni alınan yapılarda tesis edilen sığınak alanları, 14 üncü maddenin birinci fıkrasında sayılan belgelerin iletilmesinden itibaren beş iş günü içinde mülki idare amirliğince kayıt ediliyor.


Yapı kullanma izni alınan yapılarda tesis edilerek kullanılan sığınakların denetimleri mülki idare amirliğinin sorumluluğunda ilgili idarelerce yapılıyor.


Madde 14 – 

Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça ve gerekli bilgiler mimari, statik ve mekanik tesisat projelerine işlenmedikçe yapı ruhsatı düzenlenemez. Yapı inşa edildiğinde, Yönetmeliğe ve yapı ruhsatı eki projelerine uygun olarak sığınak tesis edilmedikçe ve denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin denetim raporlarında sığınakla ilgili hususlar belirtilmedikçe, yapı...