09 / 05 / 2024

Sigorta tazminatı üzerinde hak

Sigorta tazminatı üzerinde hak

Arazinin iyileştirilmesi halinde rehin hakkı: İyileştirilen arazinin değerinde bir artmanın meydana gelmesi halinde malik, iyileştirme giderlerinden payına düşeni karşılamak üzere kendisine ödünç veren alacaklı lehine tescil suretiyle rehin hakkı kurabil

Ünlem Grup, yeni gayrimenkul markası Usreal ile 100’ün üzerinde ofis açmayı planlıyor!

20 seneyi aşkın zamandır sigorta sektöründe yer alan Ünlem Grup, oluşturduğu yeni gayrimenkul markası Usreal ile bir sene içinde 100’ün üzerinde ofis açmayı hedefliyor.

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Orta Vadeli Program’da (OVP) kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir değişikliğin yapılacağının ilk sinyalleri verilmişti. Yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışmaların başlanacağına yönelik haberler gelmeye başlarken ''Kıdem tazminatı kalkıyor mu?'' sorusu gündeme taşındı.

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Ağustos'taki sel felaketlerinde 200 milyon liraya yakın tazminat ödendi!

Sigorta sektörü, Ağustos ayında Giresun, Rize, Samsun ve Trabzon'da meydana gelen sel felaketleri sonrası sigortalılara yaklaşık olarak 200 milyon TL tazminat ödedi.

Elazığ ve Malatya’ya 1 haftada 150 bin TL tazminat ödendi!

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremler sonrası Türkiye Sigorta Birliği, deprem bölgelerine ilk 1 haftada 150 bin TL'ye yakın tazminat ödendiğini ve 10 milyon liranın üzerinde tazminat ayrıldığını bildirdi...

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Kanal İstanbul için sigorta hazırlığı!

TÜRK P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Kanal İstanbul projesi için sigorta hazırlıkları yaptığını açıkladı. Kanal İstanbul’un Türk kıyılarına pozitif katkısının olacağını söyleyen Teker, projeye 50 milyon doların üzerinde teminat sağlayacaklarını belirtti.

Türk Nippon sigorta hedeflerinin üzerinde büyüdü!

2017 yılında özellikle bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına ağırlık veren Türk Nippon Sigorta, yüzde 57 oranında büyüdü. Genel Müdür Dr. E. Baturalp Pamukçu, “2018’de de bu alanlarda aktif bir oyuncu olarak büyümemizi sürdüreceğiz” diyor...

Sigorta primlerine tavan fiyat geliyor!

Hükümet sigorta primlerini düşürmek için çalışma başlattı. Buna göre taban ve tavan fiyat uygulaması ile sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modeli üzerinde duruluyor.

İşyerleri sigorta güvencesi altında!

Artık işyerleri, depremde fiziki hasar görmesi şartı aranmadan da sigorta güvencesi altına alınıyor. Bunun için aranan tek şart, işyerinin bulunduğu bölgedeki depremin şiddetinin Mercalli ölçeğine göre 8’in üzerinde gerçekleşmesi.

Kredi alıp hayat sigortası yaptıranlara 880 milyon lira tazminat ödendi!

2012’de kredi alan 86 bin kişiye veya mirasçılarına, yaptırdıkları hayat sigortaları kapsamında 880 milyon TL tazminat ödendi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) açıklamasına göre 2013 Eylül ayı sonu itibarıyla ise tazminat tutarı 690 milyon TL’ye ulaştı...

Mapfre Sigorta 15. bölge müdürlüğünü açtı!

Mapfre Genel Sigorta 15. bölge müdürlüğünü Bağdat Caddesi üzerinde açtı...

Sigorta tazminatı üzerinde hak Haberi

Sigorta tazminatı üzerinde hak

Arazinin iyileştirilmesi hâlinde rehin hakkı!

Arazinin iyileştirilmesi hâlinde rehin hakkı nasıl kuruluyor? Kanunda yer alan hükümlere göre, kamu kurum veya kuruluşunun katkısıyla iyileştirilen arazinin değerinde bir artma meydana gelirse malik, iyileştirme giderlerinden payına düşeni karşılamak üzere kendisine ödünç veren alacaklı lehine tescil suretiyle rehin hakkı kurabiliyor.


Arazinin iyileştirilmesi hâlinde rehin hakkı

1. Öncelik

MADDE 877.- Bir kamu kurum veya kuruluşunun katkısıyla iyileştirilen arazinin değerinde bir artma meydana gelirse malik, iyileştirme giderlerinden payına düşeni karşılamak üzere kendisine ödünç veren alacaklı lehine tescil suretiyle rehin hakkı kurabilir. Kurulan rehin, taşınmaz üzerindeki diğer bütün yüklerden önce gelir.

İyileştirme, kamu kurum veya kuruluşunun katkısı olmaksızın yapılmış ise, malik taşınmazı üzerinde en çok masrafların üçte ikisi için rehin kurabilir.


2. Borcun ödenmesi ve rehnin sona ermesi

MADDE 878.- İyileştirme, kamu kurum...