20 / 07 / 2024

sigortacılardan maddi hasar görenlere ödeme

sigortacılardan maddi hasar görenlere ödeme

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde meydana gelen hasarlar, birçok sigorta şirketi tarafından "lütuf ödemesi" adı altında karşılanmaya başlandı.

Emlak sigortacıları artan doğal afetler sebebiyle zararlarla karşı karşıya!

Küresel emlak sigortacıları artan sigortalama zararlarıyla karşı karşıya olduklarını belirtiyor. 2022 senesinde mülk sigortacıları için hasar ve giderleri prim geliriyle karşılaştıran küresel birleşik oran yüzde 103'ü buldu. İşte ayrıntılar... 

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

Türk Girişimcilerinin kurduğu TÜRKONFED'in "2023 Kahramanmaraş Depremi Afet Durum Raporu"nda Kahramanmaraş depremlerinin 84,1 milyar  dolarlık maddi hasar oluşturacağı hesaplandı.

Otoparklarda sorumluluk kime ait?

Otomobil sahipleri yüz binlerce liralık araçlarını bazen kısa süreli bazen de uzun süreli olarak otoparklara bırakıyor. Peki otoparklarda meydana gelen hırsızlık ve maddi hasar gibi olumsuz durumlarda sorumluluk kime ait? İşte detaylar...

DASK'ın hasar ödeme gücü 40 milyar liraya yükseltildi!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, DASK'ın hasar ödeme gücü 40 milyar liraya yükseltildiğini söyledi.

İzmir'de depremzedelere hasar ödemeleri yapılmaya başladı!

İzmir'de meydana gelen depremde evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için hasar ödemeleri başladı. İzmir depreminin yarattığı maddi kaybın 3.5 milyar lira olacağı tahmin edilirken, sigortacılar bunun 1.8 milyar lirasını karşılayacak.

Ağrı'da yağışlardan evleri hasar gören aileye yaşam konteyneri tahsis edildi!

Ağrı Tutak'ta yağışlar sebebiyle evleri hasar gören ve çadırda yaşayan 11 nüfuslu aileye Türk Kızılay yaşam konteyneri verdi.

Depremde hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu!

Elazığ'da meydana gelen depremin sonrasında yapılan hasar tespitine ilişkin, vatandaşların itiraz süreci devam ediyor. Vatandaşlardan hasar gören yapılar için iki günde 4 bin 759 itiraz başvurusu geldi...

Malatya ve Elazığ depreminde usulüne uygun yapılmış binalarda hasar yok! 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Elazığ depremiyle ilgili olarak, usulüne göre yapılmış ve sağlam olan yapılarda hasar olmadığını belirtti ve "Türkiye geçmişte yaşadığı sıkıntılardan tecrübe ve deneyim edindi" dedi...

Sigortacılardan kentsel dönüşüme destek!

Sigortacılardan kentsel dönüşüme destek geldi. TSB Başkanı Can Akın Çağlar, proje geliştirdiklerini söyleyerek “Nasıl ki, KGF, bankaların kredi vermesi için garantör oldu, aynı modeli DASK ile kentsel dönüşümde de uygulayabiliriz'' dedi.

Kadıköy'de inşaata tuğla taşıyan vinç devrildi!

Kadıköy'de inşaata tuğla taşıyan vinç devrildi. Operatör S.K. kazayı yara almadan atlattı. Vinç ve inşaatta ise maddi hasar oluştu.

Beşiktaş'ta toprak kayması! Bir evde maddi hasar!

Beşiktaş'ın Akatlar Mahallesi'nde yoğun yağış sonrası toprak kaydı. Olay sonucu bir evde maddi hasar meydana geldi.

Tarık Pabuççuoğlu'nun evinde yangın çıktı!

İstanbul Altunizade'de oturan Tarık Pabuççuoğlu'nun evinin mutfak kısmında yangın çıktı. Evde küçük çaplı maddi hasar meydana geldi...

sigortacılardan maddi hasar görenlere ödeme Haberi

sigortacılardan maddi hasar görenlere ödeme

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde meydana gelen hasarlar, birçok sigorta şirketi tarafından "lütuf ödemesi" adı altında karşılanmaya başlandı.


FETÖ'nün darbe girişiminde meydana gelen sigorta hasarları arasında teminat kapsamında olmayanlar da bulunuyor ancak sigortalısına destek olmak isteyen bazı şirketler, kendi inisiyatifleri ile teminat kapsamı dışına çıkarak "lütuf ödemesi" adı altında müşterisinin masraflarını karşılıyor.

Bu şirketlerden biri olan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Anadolu Sigorta olarak demokrasiye ve Türkiye'nin bütünlüğüne karşı yapılan darbe girişimini lanetledi.

Şirketin yurt çapına yayılmış 5 bine yakın acentesi ile sigortalısının yanında durmaya ve faaliyetlerini kesintisiz sürdürmeye devam ettiğini vurgulayan Ülken, "Bu elim olaylar sırasında meydana gelen sigorta hasarları arasında teminat kapsamında olmayanlar da bulunmaktadır ancak olağanüstü bir durumda sigortalısına destek olmak amacıyla şirketler, kendi inisiyatifleri ile teminat kapsamı...