11 / 05 / 2024

sigortacılıkta nasıl kar edilir

sigortacılıkta nasıl kar edilir

Mazars Denge Denetim Ortağı, Sigortacılık Bölüm Başkanı Aylin Beydemir, sigortacılığın fiyatlamayla başlayan bir alan olduğunu bu nedenle doğru fiyatlama yapan şirketlerin kâr etmemesi için bir neden olmadığını söyledi

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

2024 yılında borsada kazandırabilecek altı sektör açıklandı!

İnfo Yatırım, bu sene borsada en çok sigortacılık sektörünün kazandırdığını açıkladı. İnfo Yatırım 2024 Finans Araştırma Raporu’nu açıklandı. İşte rapor ve haberin detayları...

Bir borsacı çocuğunun eğitim masraflarını nasıl karşılıyor?

Temettü, yatırımcılar için önemli bir kazanç kaynağı olduğu şüphesiz. İşte karşımızda ilham veren bir hikaye örneği, borsacı Tuncay Turşucu'nun "Temettü" yatırımı ve ayrıntılar...

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

25 milyon araç sahibi yeni tedbirlerle karşı karşıya! Sizler için yeni dönem başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç sahiplerini ilgilendiren bir adım attı. İşte detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Kiracılar ve ev sahipleri birtakım durumlar ile karşılaştıklarında neler yapılması gerektiğini merak ediyor. İşte o detaylar!

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı.

Bir günde ev sahibi olmak istemez misiniz? Prefabrik evler 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bu pahalılıkta nasıl ev yaparım diye endişe duyan vatandaşlarımız için, prefabrik ev fiyatlarını araştırdık. En uygun fiyatlı prefabrik evleri araştırdık ve sizin için liste haline getirdik. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 20 Eylül 2022 fiyat listesi…

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

sigortacılıkta nasıl kar edilir Haberi

sigortacılıkta nasıl kar edilir


Denetim ve müşavirlik firması Mazars Denge’nin Denetim Ortağı ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Aylin Beydemir, sigorta şirketlerinin en önemli departmanın underwriting bölümleri olduğunu bildirerek “Danışmanlık verdiğimiz firmalara çok iyi işleyen underwriting departmanlarının olması gerektiğini anlatıyoruz. Çünkü riski iyi hesaplayıp doğru fiyat veren şirketlerin kar yazabildiğini görüyoruz” dedi. 


Türkiye’nin önde gelen denetim ve mali müşavirli firmalarından Mazars Denge’nin Denetim Ortağı ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Aylin Beydemir ile Türkiye sigorta sektörünü konuştuk. 


Mazars Denge olarak Türkiye’nin en köklü denetim ve müşavirlik firmalarından biri olduklarını belirterek sözlerine başlayan Beydemir, “Benim uzmanlık alanım finans ve sigorta tarafı. Mazars’a katılalı 1 yıl oldu. Fakat 14 yıldır sektördeyim. Şirketimiz bugün içlerinde sektörün önde gelen şirketlerinin de olduğu birçok sigorta firmasına hizmet veriyor. Türkiye sigorta sektörü gelecek vaad eden...