05 / 05 / 2024

sigortalı konut tazminat

sigortalı konut tazminat

DASK verilerine göre; Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi için hasar ihbarı sayısı 10 bini aştı ve 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından DASK tarafından 1,4 milyon TL’lik ödeme yapıldı.

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Türkiye’de sigortalı konut sayısı 11 milyon 649 bin oldu! Zorunlu afet sigortası yolda!

Sigorta oranları 2021 yılında ivme kazanarak yüzde 60'a kadar yükselmişti.  Ayrıca DASK, Kahramanmaraş depremleri için bugüne kadar 35 milyar lira ödendiğini duyurdu.

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapan ev sahibi tazminat ödüyor! Kiracılar bu detayı kaçırmayın

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren bir son dakika tazminat detayı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

sigortalı konut tazminat Haberi

sigortalı konut tazminat

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan verilere göre, 25 Ekim itibarıyla İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’den Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi için hasar ihbarı sayısı 10 bine ulaştı.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; 5,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında DASK tarafından 1,4 milyon TL’lik ödeme yapıldı. Bu arada, hasar tespit çalışmaları sürüyor.

İSTANBUL KAYIT ALTINA ALINIYOR

İstanbul’da bulunan 3 milyon 682 bin 450 konuttan 2 milyon 421 bin 859’unun Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi yer alıyor. Son yaşanan deprem sonrasında İstanbul’da, depreme karşı sigortalanan konutların oranı yüzde 66’ya ulaştı. Bu oran, Tekirdağ’da yüzde 80’e, Kocaeli’de yüzde 66’ya, Balıkesir’de yüzde 58’e ve Bursa’da yüzde 57’ye çıktı. Öte yandan, Türkiye genelinde 17 milyon 682 bin 80 konutun yüzde 53’ü Zorunlu Deprem Sigortası’nı yaptırdı....