03 / 05 / 2024

şile 2015 deprem

şile 2015 deprem

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaş deprem dirençli evlerine kavuşuyor!

Depremin kapıda olduğu mega kent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul Yenileniyor ile bin 900 vatandaşın deprem dirençli evlerine kavuşacağını söyledi. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Büyük depremler yine olacak! Deprem uzmanı 3 madde ile açıkladı! Son dakika! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaptığı bir son dakika açıklaması ile büyük depremlerin yine olacağını belirtti. İşte deprem uzmanının o açıklaması...

SON DAKİKA DEPREM: O iller bu sabah deprem ile sarsıldı! İşte 24 Eylül 2023 son dakika deprem listesi...

Türkiye'de son dakika deprem listesi güncellendi. SON DAKİKA DEPREM: O iller bu sabah deprem ile sarsındı! İşte son dakika deprem listesi...

Deprem bilimci Ahmet Ercan'dan 7 ile yeni uyarı: 7.5 şiddetinde sallanacak! Kütahya ve Konya'ya dikkat!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 7 şehir ile ilgili deprem beklentilerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Prefabrik evlerde devlet desteği! Nisan ayı kampanyası ile deprem riskini ortadan kaldırın! Kaçıran çok üzülür!

Prefabrik evler 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi ile gündemde yer almaya başladı. İşte prefabrik evlerdeki nisan ayı kampanyası!

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

TOBB, deprem bölgesi için büyük bir konut kampanyası başlattı. 1 milyar TL nakit ile başlatılan kampanya kapsamında iş dünyasına desteğiyle kalıcı ve sağlam konutlar yapılacak.

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

Prof. Dr. Ahmet Ercan o bölgeyi uyardı: 6.2 ile 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Son dakika!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem beklediği bir bölge ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ahmet Ercan'ın o açıklamaları...

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

DASK, konut ve kasko sigortaları ile ilgili deprem bölgesinden şikayet yağıyor! Vatandaş ilgisizlikten şikayetçi!

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve toplam 10 şehrimizi deprem bölgede büyük yıkımlara, can kayıplarına ve hasarlara neden oldu. Depremden sağ kurtulanlar ise bir an önce uğradıkları mağduriyeti gidermek için sigortadan zararlarını karşılamanın derdinde.

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

şile 2015 deprem Haberi

şile 2015 deprem

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi.


En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.


Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, 8,3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami alarmı verdi.


Depremin merkezinin Santiago’nun 228 kilometre kuzey batısında ve yerin 5 kilometre altında olduğu belirtildi.


Valparaiso Limanı’nda tsunami sirenleri çalındı. Şili donanması, Coquimbo kentini vuran dalgaların 4,5 metreye ulaştığını...