17 / 05 / 2024

Silifke Zeus tapınağı restore edilecek

Silifke Zeus tapınağı restore edilecek

Yunan tanrılarının en büyüğü Zeus'un, ejderha Typhon'a karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılan Mersin Silifke'deki tarihi tapınak, restore edilecek.

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

Mersin Silifke'de imar planı itirazları reddedildi!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi adına kayıtlı Mersin İli, Silifke İlçesi, Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan alanın imar planına yapılan itirazlar reddedildi...

Mersin Silifke'deki bir parselin imar değişikliğine onay!

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Mersin ili Silifke ilçesi Burunucu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parselin imar değişikliği onaylandı..

Silifke'de cennet koya inşaat izni çıktı!

Mersin’in Silifke İlçesi’nde yer alan 190 dönümlük koyun 49 yıllığına özel bir şirkete kiralanarak inşaata açıldığı öne sürüldü.

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Silifke Zeus tapınağı restore edilecek Haberi

Silifke Zeus tapınağı restore edilecek

Yunan tanrılarının en büyüğü Zeus'un, ejderha Typhon'a karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılan Mersin Silifke'deki tarihi tapınak, restore edilecek. Sekiz sütunlu tapınağın etrafına 130 din ve devlet adamının isimleri kazınmıştı. Hıristiyanlık öncesi Roma döneminden kalan tapınak daha sonra yıkılarak kiliseye dönüştürüldü. Tapınağın taşları kullanılarak yapılan kilisenin M.S. 4. veya 5. yy.'da inşa edildiği düşünülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Anadolu'nun en eski tapınaklarından biri olarak günümüze ulaşan Zeus tapınağının ayakta kalan kısımlarının dışında arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bölümlerini içeren restorasyon projesini hazırlayacak. Turistik ve tarihi yenileme çalışması için inşaat projesi de...