02 / 05 / 2024

silikon vadisi projesi antalya

silikon vadisi projesi antalya

Örtü altı tarımın merkezi Kumluca’yı ziyarette bulunan ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, “Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş’ta Tarımın Silikon Vadisini kuralım” diye konuştu.

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflası ile yaptığı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada yönetim ve yetersiz denetim suçlu olarak gösterildi.

Dünya 5G teknolojisine odaklandı! Silikon Vadisi'nden 75 milyon dolar yatırım

California, 19 Nisan (Reuters) - Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ Inc Çarşamba günü, şirketin teknolojisini Telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar topladığını söyledi.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Düşler Vadisi'nde kısmi geçici kabul yapıldı! 

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi kapsamında 0 Ada 3202 Parselde yer alan bazı blokların kısmi geçici kabulü yapıldı. İşte Düşler Vadisi projesi ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Düşler Vadisi, Giresunspor'un sponsoru oldu!

İstanbul Anadolu Yakası Riva'da hayata geçirilen Düşler Vadisi projesi, Giresunspor'un sponsoru oldu...

Filyos Vadisi Projesi meclis gündeminde!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi mecliste!

Fetrek Çayı ve Sultanlar Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Vadisi Projesi TBMM'de!

Filyos Vadisi Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Oracle, Silikon Vadisi'nden taşınıyor!

Teknoloji devi Oracle, şirket merkezini Silikon Vadisi'nden Texas’ın başkenti Austin'e taşıma kararı aldı. 

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Düşler Vadisi projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

İsrail’den Doğu Kudüs’te dev yıkım projesi!

Kudüs Belediyesi, "Silikon Vadisi" inşa etmek için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz bölgesinde Filistinlilere ait tüm iş yerlerini yıkma projesini onayladığını açıkladı.

silikon vadisi projesi antalya Haberi

silikon vadisi projesi antalya

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Türkiye'de örtü altı tarımın başkenti olarak gösterilen Antalya'nın Kumluca ilçesini ziyaret etti. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) sektör temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Diler, tarım-üniversite işbirliği konusunda çağrı yaptı.

KÜLTÜR DÖNÜŞÜMÜ

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan İbrahim Diler, inovasyon ve ortak akıl vurgusunda bulundu. Diler, "Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş dinamikleri ile birlikte Tarımın Silikon Vadisini birlikte kuralım. Kültür dönüşümü ve tarımda teknoloji kullanımı konusunda birbirimize destek olalım. 2100 yılında savaşlar su ve tarım kaynakları sebebiyle çıkıyor olacak. 30 yıl sonra dünya nüfusu 10 milyarı aşmış olacak. Biz bu geleceğe birlikte hazırlanalım diyoruz" şeklinde konuştu.

LİKYA TARIM MERKEZİ

Gelecekte tarımda daha az kaynakla, daha fazla...