04 / 05 / 2024

Silikon Vadisi türk şirket

Silikon Vadisi türk şirket

Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde Türkiye'nin de üretim yapması için 4 üniversite güçlerini birleştirdi. Kuluçka merkezinde Türk bilişim markaları yaratılacak. Silikon Vadisi'nde StarTURK isimli kuluçka merkezi kuracak.

Silikon Vadisi Bankası ''kötü yönetim'' nedeni ile iflas etti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Barr, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının nedeninin "kötü yönetim" olduğunu belirtti. Barr'a göre, bankanın yönetimi faiz oranı ve likidite riskini etkin bir şekilde yönetemedi ve bu nedenle iflas kaçınılmaz hale geldi.

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırım!

Silikon Vadisi’ne 10 milyon liralık yatırımla teknolojik çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye’nin ‘uluslararası kuluçka merkezi' kuruldu. 

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

Etiya Silikon Vadisi'nde ofis açtı!

ODTÜ mezunu üç mühendis arkadaşın kurduğu Etiya, dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde ofis açarak, yapay zeka geliştirdi.

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.

Silikon Vadisi’nde yatırım atağı!

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye, VIP Turizm’le işbirliği çerçevesinde, 26 Nisan-2 Mayıs 2016 arasında, Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ‘Melek Yatırımcı Zirvesi’ne özel gezi düzenliyor.

Silikon Vadisi'nde StarTURK kuluçka merkezi kuracak!

Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde Türkiye'nin de üretim yapması için 4 üniversite güçlerini birleştirdi. Kuluçka merkezinde Türk bilişim markaları yaratılacak. Silikon Vadisi'nde StarTURK isimli kuluçka merkezi kuracak.

1999 yılında Maslak'ta Silikon Vadisi inşa edilecekmiş!

1999 yılında İTÜ, Amerika'daki Silikon Vadisi'nin küçük bir benzerini Maslak'ta inşa etmeyi planlamış. Maslak'ta 70 dönümlük arazi üzerinde yükselecek Türk Silikon Vadisi 40 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşecekmiş.

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.

Türk-Japon Bilim Üniversitesi'nin inşa edilmesi kesinleşti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması netleşti. Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edilecek" dedi.

Ankara sağlıkta silikon vadisi olabilir!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı: “Ankara sağlıkta, dünya çapında dev bir ‘silikon vadisi’ ve Türkiye’de sağlık turizminin başkenti olma kapasitesine sahiptir” dedi.

TEB Silikon Vadisi'nde Girişim Evi açacak!

Türk Ekonomi Bankası ( TEB ) Genel Müdürü Ümit Leblebici, ODTÜ Teknokent ve TİM desteğiyle ABD'nin Silikon Vadisi'nde Girişim Evi açmak istediklerini söyledi..

Silikon Vadisi türk şirket Haberi

Silikon Vadisi türk şirket

Dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi'nde Türkiye'nin de üretim yapması için 4 üniversite güçlerini birleştirdi. Kuluçka merkezinde Türk bilişim markaları yaratılacak


Türkiye,dünyanın teknoloji üretim merkezi Silikon Vadisi'ne üs kuruyor. Yeni teknolojik keşifler yapmak ve Türk markalarını dünyaya tanıtmak için 4 üniversite güçlerini birleştirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknoparkı ABD'nin San Francisco eyaletindeki Silikon Vadisi'nde StarTURK isimli kuluçka merkezi kuracak. Türkiye'nin en güçlü konsorsiyumu olarak tarihe geçecek ortaklık bugün yapılacak imza töreniyle hayata geçiriliyor. İmzalanan ortaklık protokolü ile yaklaşık yüzde 80'i bilişim sektöründe yer alan 700 firmanın ve büyük bir oranda kuluçka şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum Silikon Vadisi'nde yüksek teknoloji üretmek ve dünya pazarında yer almak için önemli bir yatırım yapacak.


TÜRK MARKALARI...