05 / 05 / 2024

sınıra duvar

sınıra duvar

Bulgaristan Türkiye ile sınırına duvar örme kararı aldı. Söz konusu duvar tam 82 kilometre uzunluğunda olacak. Söz konusu duvar Kaçak geçişleri önlemek adına yapılacak.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Hem ekonomi hem de siyaset, 14 Mayıs’ta yapılan seçimin 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci turuna odaklandı. İş dünyasında TL ile kredi dönemi sona ererken, sanayici piyasada para hareketinin sıfıra yaklaştığını ifade etti.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

Dolarda ‘sınırlı yükseliş’ sürüyor! Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? Euro-dolar paritesinde kritik seviye aşılır mı?

Küresel piyasalardaki belirsizliklerin yanı sıra yurt içinde mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde dövizde hareketli saatler yaşanıyor. Dolar TL kuru her gün sınırlı bir şekilde yükselişine devam ederken, dövizin seçime kadar nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Borsanın geleceği ne olacak! Sınıra dayandı

Yaşanan son gelişmelerin ardından yukarı seyrini sürdüren Borsa İstanbul, 4000 puan sınırına dayandı. Peki, endeks bu 4000 puan seviyesini aşabilir mi, geçerse yeni hedef kaç puan olur?

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!

Dolarda son dakika: Dolar sınıra dayandı! 1 dolar kaç TL oldu? Hemen bakın! İşte 30 Temmuz 2022 dolar kuru...

Yatırımcıların ve vatandaşların en çok sevilen yatırım emtiası dolarda hareketlilik son sürat devam ediyor. Peki 1 dolar bugün ne kadar? İşte 30 Temmuz 2022 dolar kuru...

Yatırımcılar dikkat! Kripto paralar psikolojik sınırda!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar psikolojik sınıra dayandı. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin fiyatlarıyla ilgili yeni düşüş tahmini daha gelirken, piyasalar son 24 saatte yüzde 2 değer kaybetti. İşte detaylar...

Dolar gücüne güç ekliyor, sınıra geldi! İşte 6 Mayıs 2022 dolar/TL kuru...

Milyonların heyecanla beklediği Fed'in faiz kararından sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Elinde doları olan yatırımcılar heyecanla beklerken dolar sınıra geldi ve gücüne güç ekliyor. Peki bugün dolar ne kadar 6 Mayıs 2022? İşte güncel dolar kuru...

Resmi Gazete'de yayımlandı! ÖTV sıfıra düşürüldü!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte rafineri ve petrokimya tesislerinde üretilen akaryakıtın, üretildiği tesislerde ÖTV'ye tabi olmayan malların imalinde kullanımı ve rafineriler ile petrokimya tesisleri arasındaki tesliminde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı sıfıra indirildi.

Koronavirüsün iş yeri kira sözleşmelerine etkisi!

Av. Begüm Gürel ve Stj. Av. Mücahit Tayfun Mandıra, koronavirüsün iş yeri kira sözleşmelerine etkisini kaleme aldılar…

sınıra duvar Haberi

sınıra duvar

Bulgaristan Türkiye ile sınırına duvar örme kararı aldı. Söz konusu duvar tam 82 kilometre uzunluğunda olacak.



Söz konusu duvar Kaçak geçişleri önlemek adına yapılacak. Bulgaristan hükümeti Türkiye sınırına çekilen tel örgünün kaçak geçişleri beklenen ölçüde engelleyememesi nedeniyle daha yüksek, daha geniş yeni bir duvar yapma kararı aldı.


TEL ÖRGÜ KAÇAKÇILARI ENGELLEYEMEDİ


Kaçakçılar tel duvarın altını kazarak ya da dikenli tellerin üzerine halı atarak sınırı geçmeye devam ediyor.  Sözkonusu engelin tıpkı yeni proje Berlin Duvarı gibi olacağı belirtiliyor.


Mevcut tel örgünün bir kilometrelik maliyeti 125 bin euro iken, yeni bölümünün maliyetinin de 500 bin euro olması bekleniyor.  Yeni engele Lesovo (Hamzabeyli) ve Kapitan Andreevo (Kapıkule) sınır kapıları arasındaki 82 kilometrelik bir alan dahil olacak.  Yeni duvara gece görüşlü kameralar da...