05 / 05 / 2024

sinoba gelen ziyretçi sayısı

sinoba gelen ziyretçi sayısı

Bakanlar kurulu karan ile Mimar Sinan Üniversitesi'nce 2010 yılından bu yana devam eden Sinop Balatlar Kazısı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasında 60 kişilik ekiple başlayıp Eylül ayının ilk haftasında çalışmalar sona erdi.

Yer bilimciler deprem sonrası hareketleri takip ediyor! En hareketli bölgeler nereler? 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra bölgede yer kabuğu ve fay hattı üzerindeki meydana gelen değişimleri inceleyen, cihazlarla GPS ölçümleri yapan yer bilimciler, fayın deprem sonrası hareketlerini takip ediyorlar.

Osmaniye'de afetzede esnaflar için yapılan iş yerlerinin teslimleri başladı!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde işletmeleri yıkılan ya da hasar gören esnaf için planlanan 95 prefabrik iş yerinden tamamlanmış olan 65 tanesinin teslimlerine başlandı.

TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu! 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından enkaz kent haline gelen Hatay için sevindiren haber geldi. TOKİ deprem konutlarının teslim tarihi belli oldu. Peki TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

'Elinde dolar olan gümüş alsın' diyen İslam Memiş'ten sert uyarı: Son şans...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 28 TL seviyesine gelen dolar için yıl sonundaki beklentisini 24-25  TL olarak açıklayarak ''Elinde dolar olan gümüş alsın' diyerek yatırımcıları uyardı.

Bayramın ikinci günü altın ne kadar? İşte gram, yarım, tam altın fiyatları...

Altın fiyatlarının ne kadar olduğu Kurban Bayramı'nda da merak ediliyor. 29 Haziran Perşembe günü altın piyasası ons altın ve döviz kuruna bağlı olarak farklılık gösteriyor. Yatırım olarak altını seçen vatandaşlar iç piyasada meydana gelen hareketliliği canlı olarak takip ediyor. Peki, bugün çeyrek

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Piyasa dehası İslam Memiş'ten son dakika uyarısı! 'Kâra geçmek isteyen hemen alsın'

Piyasaları uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda meydana gelen hareketlilik için 'Büyük Plan' başlıklı videosunda piyasalara ait bazı iddialar meydana çıktı. İşte, İslam Memiş'in altın, dolar yorumu.

Bugün buğday fiyatları ne kadar? Bugün arpa fiyatları ne kadar? İşte 20 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatları!

Buğday ve arpa fiyatlarında meydana gelen değişimler TMO tarafından kayıt altına alınmaktadır. İşte 20 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatları!

Carrefour'dan bomba ayçiçek yağı kampanyası! 1,2,4,5 Litre fiyatları kuyruk oluşturan cinsten

Ayçiçek yağında büyük indirim Carrefour'dan geldi. Ard arda yapılan indirimlere Carrefour'un uyguladığı tarife ise  1 litre, 2 litre, 4 litre ve 5 litre ayçiçek yağına geldi. ücretleri resmen dip fiyata gelen ayçiçek yağına ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 

Sürücüler dikkat! Motorinde çok konuşulacak peş peşe gelişmeler! Bu habere göz atmadan sakın trafiğe çıkmayın!

Motorine indirim konusu araç sahipleri tarafından sorgulanmaya başlandı. Brent petrolde meydana gelen değişkenlik, Motorin, mazot ve benzin fiyatlarına da yansıyor. Bu kapsamda motorinde 71 kuruşluk indirim bekleniyor.

Ayçiçek yağına peş peşe indiriler geliyor! Şimdi de 32 TL'ye düştü! Hemen bu habere bakın!

MİGROS, ayçiçek yağlarında indirimlerini uzun dönemlerdir sürdürüyor. her hafta indirim gelen ayçiçek yağlarında fiyatlar vatandaşın kesesine hitap edecek kıvama indirilmeye çalışılıyor. Migros yeni yaptığı indirimi vatandaşlara duyurdu.

sinoba gelen ziyretçi sayısı Haberi

sinoba gelen ziyretçi sayısı

Bakanlar kurulu karan ile Mimar Sinan Üniversitesi'nce 2010 yılından bu yana devam eden Sinop Balatlar Kazısı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasında 60 kişilik ekiple başlayıp Eylül ayının ilk haftasında çalışmalar sona erdi. 


2010 yılından bu yana Balatlar Yapı Kompleksinde Roma Hamamı bölümünde yoğunlaşan kazılarda hamamın Calderium ve Tepidarium kısmı tamamen ve pleastra kısmının da büyük bir bölümü ortaya çıkartıldı. Bilinen kilisenin hemen hemen karşısında M.S. 4. Ve 6. yy. tarihlendirilen erken Hristiyanlık dönemine ait kilise kalıntıları yer alıyor. Bu kilisenin önemi ise Sinop Merkezde şimdiye kadar keşfedilen en eski kilise olması. Bulunan saray temellerinin Mithridatlar döneminde yapılmış büyük bir spor okulu olabileceği tahmin ediliyor. Müze bahçesindeki heykel kaidesinde 150 müsabakaya katılmış, uluslararası yarışmalara girmiş, Anadolu coğrafyasından tanınan bir boksörün...