04 / 05 / 2024

sinop heyelan

sinop heyelan

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, laştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru sordu..

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Sinop’taki nükleer santrale ‘jet’ onay!

Türkiye’de hayatı felç eden elektrik kesintisinin yaşandığı gün, TBMM Genel Kurulu, Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören anlaşmayı sabaha karşı kabul etti.

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sinop Nükleer Santral yapımının uluslararası anlaşması kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

Nükleer santral projesi Sinop'ta konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye genelinde özellikle son 10 yıldır devam eden alt ve üst yapı yatırımları, uzun yıllar kendi yağıyla kavrulmaya çalışan Anadolu'ya ilaç gibi geldi. Özellikle Sinop'a kurulması planlanan nükleer enerji santrali ile arsa ve konut fiyatları arttı..

Sami Bostan'dan Sinop kıyısına otel projesi!

Sami Bostan tarafından, Sinop Merkez'de toplam 6 bin 122 metrekarelik arsada otel yapılacak. Sami Bostan'ın kendisine ait olan arazide yapacağı otel projesi 198 odalı olacak.

Sinop'ta karayolu çalışmasında tarihi kilise kalıntıları bulundu!

Sinop’un Dikmen ilçesi Kerim köyü Eski Cuma Mahallesi’nde (Adı Güzel sınırı) devam eden karayolu çalışmasında mezarlar ve kilise kalıntıları bulundu.

Karabük'te heyelan sonucu 14 ev tahliye edildi!

KARABÜK 'te, tek ve iki katlı eski evlerin bulunduğu sokakta toprak kayması sonucu heyelan meydana geldi. 14 bina tahliye edildi.

Antalya - İzmir karayolu heyelan nedeniyle trafiğe kapandı!

Antalya 'nın Korkuteli ilçesi Tahtalıbeli mevkisindeki heyelan nedeniyle Antalya - İzmir karayolu trafiğe kapatıldı. Antalya - İzmir karayolunda teknik inceleme başlatıldı.

sinop heyelan Haberi

sinop heyelan

Sinop'ta, sağanak ve kar yağışının ardından 118 köy yolunda toprak kaymaları yaşandı.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kent genelindeki 465 köy yolunun 118'inde heyelan nedeniyle hasar oluştuğu, yolların onarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

Bölgede zemin hareketliliğinin devam ettiğini dikkati çeken İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, şu bilgileri verdi:

Ekiplerimizce sahada yapılan incelemelerde 40'ı büyük çapta toplam 118 köy yolunda heyelan ve toprak kayması tespit edildi. Bazı noktalarda hala zemin hareketliliği devam ediyor. Çöken yolları onardık ve kapanan yolları açıyoruz. Diğer noktalarda da gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Kısa zaman içinde heyelanlardan ve toprak kaymalarından etkilenen tüm bölgelerimizde AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde sıkıntıları çözmeye çalışacağız.

KÖYDE YER YERİNDEN OYNADI

Sinop'un Türkeli ilçesi Sarmaşık köyü Çolakoğlu Mahallesi'nde geçtiğimiz 8 Nisan'da heyelan meydana geldi. Mahalle sakinlerinin beyanına göre, bir süredir arazilerde derin...