05 / 05 / 2024

Sinop Sel

Sinop Sel

Dikmen ilçesindeki Güzelceçay Köprüsü'nün yıkılması sonucu Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı

TOKİ'den müjde: Sinop'ta afetzedeler için 158 adet konut inşa edilecek!

Sinop'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 158 konut daha inşa edilecek.

Sinop Ayancık'ta sel sonrası yeni ev ve iş yerleri inşa ediliyor!

Sinop Ayancık'ta 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelerin yaraları sarılıyor...

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

Sinop Ayancık'ta geçici dükkanların inşaatı tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan Ayancık Sitesi'nde inşa edilen geçici dükkanlar hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. 

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta sel felaketi sebebiyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira yardımı yapılacağını dile getiren AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, köylerinde kalmak isteyenlere de konteyner tahsis edileceğini dile getirdi.

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Tarihi Sinop Cezaevi restore ediliyor!

Sinop'un Selçuklular tarafından alınışının anısına Sultan İzzettin Keykavus tarafından yaptırılan iç kalede yer alan, 120 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra boşaltılan Sinop Cezaevi'nin restore edilmesi için çalışma yürütülüyor.

TOKİ Konya Selçuklu ve Ereğli'de eğitim binaları ihalesi yarın!

TOKİ Konya Selçuklu'da ilköğretim okulu ve Ereğli'de Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin ihalesi yarın 14.30'da yapılıyor...

Sinop'taki ikinci nükleer santral için yıl sonu karar verilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop’ta kurulacak ikinci nükleer santralle ilgili kararı yıl sonuna kadar vereceklerini söyledi

Selçuklu Belediyesi 750 bin TL'ye 5 katlı ofis binası satıyor!

Selçuklu Belediyesi 5 katlı ticari bloğu 750 bin TL'den satıyor. İhalesi 13 Eylül'de yapılacak...

Sinop Kalesi evlerinin kamulaştırılması bölgeyi zenginleştirecek!

Sinop'ta 2 bin 500 yıl önce yapılan Sinop Kalesi'nin surları yıllardır vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Bazıları kale surlarını temel olarak kullanırken, bazı evler de 12 metrelik kale koruma alanı içerisine inşa edildi

Sinop Sel Haberi

Sinop Sel

Sinop'ta yoğun yağış nedeniyle Dikmen ilçesindeki Güzelceçay Köprüsü'nün yıkılması sonucu, Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı. Kentte gece saatlerinde etkisini artıran yağış sonucu Dikmen ve Durağan ilçelerinde su baskınları yaşandı. Dikmen ilçesinde aşırı yağış sonucu yıkılan Güzelceçay Köprüsü, Samsun ile Sinop arasındaki karayolu ulaşımını kesti.


Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Dikmen ve Durağan ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle hasar oluştuğunu belirterek, "Biz de kriz merkezi oluşturduk. İlimizdeki yoğun yağış sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmamakta" dedi.


Dikmen'de mahsur kalan 5 kişilik bir ailenin kurtarıldığını dile getiren Cengiz, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınları sonucu arama-kurtarma çalışmaları için Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam...