12 / 05 / 2024

Sırat on Fırat köprüsü en yüksek asma köprü

Sırat on Fırat köprüsü en yüksek asma köprü

Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'nde bulunan ve dünyanın sayılı kanyonları arasında yer alan Karanlık Kanyon üzerine 'Sırat on Fırat' adı verilen asma köprü yapılacak.

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Beko ActiPress Expert Buharlı El Ütüsünde ayın fırsatı!

Beko, küçük ev aletlerinden ActiPress Expert Buharlı El Ütüsünde indirim fırsatı başlattı. Beko ActiPress Expert Buharlı El Ütüsü bu aya özel indirimli olarak satışa sunuluyor. İşte Beko'dan yine cazip bir kampanya...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

SGK, TCDD, DHMİ ve AFAD memur alımı yapacağını duyurdu! En az lise mezunu! Kamu kapısı açıldı! Fırsatı kaçırmayın

Kamuya memur alımları süreci başlıyor. TCDD, DHMİ AFAD ve SGK gibi kamu kurumları lise, önlisans ve lisans olmak üzere 500 kamu personeli alımı yapacak. Kamu kapısı açıldı! Fırsatı kaçırmayın.

Fındık fiyatları '100 TL' olmalı çağrısı! Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “2 liralık ekmeğin 10 lira olduğu yerde fındığın 100 lira olmaması hepimizin sorumluluğundadır.” diyerek fındık fiyatlarının değerinin altında kaldığını söyledi. Peki  Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları.

Dead Space Remake Sınırlı Süreyle Steam'de Ücretsiz Deneme Fırsatı!

Steam, "Ücretsiz Deneme" adını verdiği yeni bir özelliğiyle kullanıcılarına sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde Dead Space Remake'i 90 dakika süresince deneme fırsatı elde edebilirsiniz.

Mayıs ayı emeklilerin altın çağı olacak! İş Bankası’ndan şok eden promosyon! Duyan imzayı anında atıyor!

Emekli promosyonlarında güncellemeler son sürat devam ediyor. Promosyon yarışları, kaldığı yerden devam ediyor. EYT düzenlemesi ile en düşük maaş güncellemesi milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. İşte detaylar!

Beko BFC 749 S Buhar Destekli Fırın en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Beko BFC 749 S Buhar Destekli Fırın, 3 D pişirme teknolojisi, fan sistemi ve iç tasarımı sayesinde sıcak hava fırın içinde dağılır ve yiyecekler homojen bir şekilde pişer. Peki 3 D pişirme teknolojisi nedir? Fırın en ucuza nerede satılıyor? 

Emekliler için promosyon miktarlarını peş peşe sıraladı! Halkbank noktayı koydu

Bankaların promosyon ödemeleri 2023 yılında da son sürat devam ediyor. Halk Bank'ın yaptığı güncelleme için emekliler Halk Bank'ın promosyon fiyatlarını araştırıyor. Halk Bank'ın promosyon şartları nedir? İşte detaylar...

İŞKUR’dan dev personel alımı! 2023 Şubat'ta 88 bin 402 işçi işe alınacak! Bu fırsatı kaçırırsanız dizinizi döversiniz!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işe alımlar son sürat devam ediyor. Özellikle seçim öncesi iş alımları hızlandı. İşte detaylar!

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Enerji ve madencilik alanındaki çalışmaları son sürat devam ediyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 3,5 milyon ons altın ekonomiye kazandırılacak. İşte detaylar!

Gümüş son sürat gidiyor! Gümüş fiyatı 24 dolar olur mu? sorusunun yanıtı analistlerden geldi

Gümüş fiyatları pandemiden bu yana en iyi yükselişini yaptı. Son sürat hızla yükselmeye devam gümüşün ons fiyatı bugün 21 dolara ulaştı. Gümüş 24 dolar olup olmayacağı merak edilmeye başlanırken analistlerden yanıt geldi. İşte gümüşte son dakika gelişmeleri...

Emekli promosyonunda ekim sürprizi! İŞ, Garanti, Akbank, Denizbank peş peşe açıkladı! 

Emekli promosyonunda son dakika gelişmeleri tek tek geliyor. Ağustos ve Eylül döneminde start alan emekli promosyon kampanyaları Ekim döneminde de son sürat devam ediyor. Peki 2022 emekli promosyonları ne kadar oldu?

Sırat on Fırat köprüsü en yüksek asma köprü Haberi

Sırat on Fırat köprüsü en yüksek asma köprü

Merkeze 170 kilometre uzaklıkta bulunan Kemaliye İlçesi'ndeki Karanlık Kanyon üzerine 600 metre uzunluğunda, 550 metre yüksekliğinde 'Sırat on Fırat Köprüsü' yapılacak. Her yıl Kemaliye Uluslararası Doğa Sporları Festivaline ev sahipliği yapan Karanlık Kanyon'da yapılacak köprü maliyetinin 1 milyon 100 bin lira olduğu belirtildi.


'Fırat'ın üzerinde Sırat' anlamına gelen köprü için Maliye Bakanlığı Yatırımları Hızlandırma Ödeneğinden 350 bin, Kalkınma Bakanlığı bütçesinden ise, 750 bin lira ödenek ayrıldığını söyleyen Kemaliye Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkanı İsmail Yücel, şöyle dedi:


EN YÜKSEK ASMA KÖPRÜ OLACAK

"Sırat on Fırat' dünyada en yüksek asma köprü olacak. Asma köprünün genişliği 3, yüksekliği 550, uzunluğu ise, 600 metre olacak. Köprü, Guinness rekorları arasında yer alacak ve bu yönüyle de bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacak.


Karanlık Kanyon Fırat Nehrinin kolu olan...