04 / 05 / 2024

Sırma Su kaçak inşaat soruşturması

Sırma Su kaçak inşaat soruşturması

Sırma Su tarafından Sapanca Gölü’ne yakın koruma alanında kaçak inşa edildiği iddia edilen fabrika ile ilgili soruşturma 7 yıl sonra bitti. AKP’li belediye başkanı Süleyman Dişli ile meclis üyeleri hakkında 2’şer yıla kadar hapis istendi.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu?

Son dönemin gözde ev aletlerinde biri olan akıllı robot süpürgelerde fiyatlar artmaya devam ediyor. Peki Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu? İşte detaylar...

Otoyollarda kaçak geçiş ödemelerinde süre değişti! 4 kat cezası var!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyol ve karayollarındaki kaçak geçişlere ilişkin yeni düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayılmanan karara göre, kaçak geçişler için verilen ödeme süresi değişti! İşte detaylar...

Kaçak katta oturanlar gider masrafı öder mi? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaçak katta oturanların gider ödemelerini kaleme aldı. 

Şile Belediyesi kaçak konteynerleri sökmeye başladı!

İstanbul Şile'de pandemi döneminde kaçak konteyner kurulumu arttı. İhbarların artması nedeniyle Şile Belediyesi kaçak konteynerlerin sökümüne başladı.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Gürsel Uçar'dan kaçak yapı yapmayın çağrısı!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilçeye kaçak yapı yapılmaması çağrısı yaptı.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Soner Yalçın'ın villasındaki kaçak eklentilere belediyeden suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'teki sit alanında bulunan  villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması gündeme geldi. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı ile yıkım kararı vermesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

Sırma Su kaçak inşaat soruşturması Haberi

Sırma Su kaçak inşaat soruşturması

Sırma Su tarafından Sapanca Gölü’ne yakın koruma alanında kaçak inşa edildiği iddia edilen fabrika ile ilgili soruşturma 7 yıl sonra bitti. AKP’li belediye başkanı Süleyman Dişli ile meclis üyeleri hakkında 2’şer yıla kadar hapis istendi.


Sırma Su’ya ait tesislerin Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde inşa edilen kaçak binasına usulsüz ruhsat verdikleri iddiasıyla, AKP’li meclis üyesi ve bürokratlar tam yedi yıl sonra hâkim karşısına çıktı. 2008 yılında başlayıp yılan hikâyesine dönen ve ucu AKP’lilere kadar uzanan “kıyak imar izni” davasının ilk duruşması geçen ay yapıldı.


KORUMA BÖLGESİNE YAPILDI

Adapazarı Belediyesi’nin Sangarius AVM ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan AKP’li Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin de sanıkları arasında olduğu dosyayla ilgili süreç şu şekilde gelişti: Rüşvet aldığı iddiaları nedeniyle 2008 yılında...