21 / 05 / 2024

sırplar türkiyeden ev alabilir mi

sırplar türkiyeden ev alabilir mi

Sırplar Türkiye'den gayrimenkul edinebilir mi? Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi? Sırplar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sırbistan vatandaşlarının Türkiye' deki tapu işlemleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Kiraladığı evi günlük 2 bin 500 TL'ye kiraya verdi! Ev sahibi köşeye sıkıştı!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlara şimdi de '' Airbnb'' eklendi. Kiracı, kiraladığı evi günlük 2 bin 500 liraya kiraya verdi, ev sahibi köşeye sıkıştı. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Hangi bankanın faizi ne kadar?

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler Akbank, İş Bankası, Garanti ve Yapı Kredi'nin kapısını tıklattı! Peki hangi bankanın faizi ne kadar? İşte Mart 2024'te 4 bankanın konut kredisi faizleri...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Kıbrıs'ta sapık ev sahibi, kiracısına dehşeti yaşattı!

Kıbrıs'ta kiracısı olan T.D. isimli genç kıza tecavüz girişimde bulunan ev sahibi Erbay T. polis tarafından gözaltına alındı.

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Joker dik süpürge ile ev temizliğinde ezberleri bozdu!

Türkiye’de ilk defa GoldMaster tarafından başlatılan ‘5 yıl Garanti’ kapsamında satışa sunulan ilk turbo fırçalı dik süpürge Joker, ev temizliğinde ezberleri bozuyor.

Emlak fiyat artışlarında Türkiye 4. sırada yer aldı!

Forbes dergisi emlak fiyatlarındaki değer artışına göre ülkeleri sıraladı. Türkiye, ev fiyatlarında yüzde 10.5 artışla emlak değerlerinin en fazla yükseldiği dördüncü ülke oldu.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Abdurrahman Özciğer: Gelirinizin yarısı kredi taksitine yetiyorsa ev alın!

Şeker Mortgage Finans Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, "Gelirinizin yarısı kredi taksitine yetiyorsa ev alın" dedi. Özciğer, Türkiye'nin yıllık enerji faturasının 56 milyar liraya ulaştığını söyledi...

Türk ev tekstili sektörü dünya ikinciliği yolunda!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), sektörün ihracat hızını kesmemek için rotasını yeni pazarlara çevirdiğini açıkladı. Türkiye Ev Tekstili sektörünün dünya sıralamasında dördüncü sırada.

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı!

Türkiye ev tekstili ihracat rakamları açıklandı. Türk ev tekstili ihracat rakamları, geçmiş yılın ilk 6 ayıyla kıyaslandığında, 2014 yılının ilk yarısında yüzde 8,7’lik artışla, 1,678 milyar dolara yükseldi.

Türk ev tekstili, Uzakdoğu'da da iddialı!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, ev tekstilinde yeni trendler belirleyen Türk firmalarının ürünlerinin, Uzakdoğu ve Çin pazarlarında da hak ettiği yeri aldığını bildirdi.

sırplar türkiyeden ev alabilir mi Haberi

sırplar türkiyeden ev alabilir mi

Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sırbistan, Balkanlar'da yer alan bir devlettir. Sırbistan Karadağ’ın ayrılmasıyla oluşmuştur. Kuzeyinde Macaristan, batısında Hırvatistan, Bosna Hersek ve Karadağ, güneyinde Makedonya ve Kosova, doğusunda Romanya ve Bulgaristan bulunur.


Peki Sırplar Türkiye'den gayrimenkul edinebilir mi? Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi? Sırplar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sırbistan vatandaşlarının Türkiye'deki tapu işlemleri nelerdir?


Sırbistanlılar Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkına sahip. Sırpların Türkiye'den konut alabilmeleri için özel bir şart da aranmıyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Sırp vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Sırpların taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış...