10 / 05 / 2024

Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sırplar Türkiye'den gayrimenkul edinebilir mi? Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi? Sırplar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sırbistan vatandaşlarının Türkiye' deki tapu işlemleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...



Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi?

Sırbistan, Balkanlar'da yer alan bir devlettir. Sırbistan Karadağ’ın ayrılmasıyla oluşmuştur. Kuzeyinde Macaristan, batısında Hırvatistan, Bosna Hersek ve Karadağ, güneyinde Makedonya ve Kosova, doğusunda Romanya ve Bulgaristan bulunur.


Peki Sırplar Türkiye'den gayrimenkul edinebilir mi? Sırplar Türkiye'den ev alabilir mi? Sırplar Türkiye'den arsa alabilir mi? Sırbistan vatandaşlarının Türkiye'deki tapu işlemleri nelerdir?


Sırbistanlılar Türkiye'den gayrimenkul edinme hakkına sahip. Sırpların Türkiye'den konut alabilmeleri için özel bir şart da aranmıyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Sırp vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Sırpların taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.





Geri Dön