08 / 05 / 2024

Sisam

Sisam

Yunanistan, Türk turistler için altı Ege adasında (Sisam, Sakız, İstanköy, Rodos, Meis ve Midilli) üç yıldır başarıyla uygulanan limanda vize uygulamasının Meriç’teki Yunan sınır kapısında da uygulanabilmesini inceliyor.

Yunanistan, Türk turistler için limanda vize uygulamasını başlatacak!

Yunanistan, Doğu Ege adalarına Türkiye'den yapılacak ziyaretler için limanda vize uygulamasını başlatacak

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

İzmir'in 2.5 yıllık deprem çalışması tamam: Yeni fay hattı tespit edildi!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, 30 Ekim 2020 tarihindeki Sisam Depremi'nden en çok etkilenen Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 senedir sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve yeni fay hattına dikkat çekti. İşte o açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

İzmir için dikkat çeken deprem açıklaması!

İçinden ve etrafından 14 adet diri fay geçen İzmir, 30 Ekim 2020'de meydana gelen Sisam depremiyle yıkım yaşadı. Uzman Paleosismolog Yer Bilimci Ramazan Demirtaş, "İzmir ve çevresinde düşey ve doğrultu atımlı faylar yer alır; bunlar da en fazla 6.8-6.9 büyüklüklerinde depremler üretirler" dedi.

Naci Görür'den İzmir'deki depremlere ilişkin açıklama!

İzmir'de en büyüğü 3.9 büyüklüğünde olan ve sık sık meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bu depremlerin bir kısmı 6,9 Sisam depreminin artçısı, bir kısmı da diğer faylar üzerinde gelişen tetiklenmiş depremler" dedi.

Ahmet Ercan: İzmir'de 5.7 ile 6 arasında beklenen artçı deprem henüz olmadı!

Deprem Uzmanı Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün gece İzmir'de yaşanan depremin 30 Ekim’de Sisam’ın 12 kilometre kuzeyinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu söyledi.

Yunan sismologtan dikkat çekici deprem açıklaması!

Sisam Adası açıklarında 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Sismolog Prof. Dr. Akis Tselentis, "Sisam’da meydana gelen depremin çok daha büyüğünü bekliyorum, Sisam İzmir arasındaki fay hattında hareketlilik devam ediyor" dedi.

Uzmanlardan 5 kritik deprem uyarısı!

Merkezi Sisam Adası olan deprem en büyük hasarı 87 kilometre uzaklıktaki Bayraklı ilçesine verdi. Uzmanlar, kentsel dönüşüm, imar barışı, binaları güçlendirme gibi adımların tümünün sorunun kökten çözümüne dönük olmadığını belirtiyor, “Asıl olan zemin” görüşünde buluşuyor.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Sisam Adası’ndaki deprem Tuzla fayını hareketlendirdi!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından yayımlanan raporda, "Tuzla fay hattı aynasının tam üzerinde depremden önce bulunmayan bir sıcak su çıkışı özellikle göze çarpmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Gelecek 100 yılın depremleri nerede olacak?

10 yıldır Sisam yakınlarında büyük bir deprem olacağını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'deki yıkımın ucuz atlatıldığını, en büyük hatanınsa Bayraklı tarafındaki yanlış yapılaşma olduğunu anlattı....

İzmir'deki binalar acilen güçlendirilmeli!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 30 Ekim 2020 günü saat 14:51’de yaşanan ve merkez üssü Ege Denizi olan Sisam Adası’nın 8 kilometre kuzeyi olan deprem sonrasında, saha çalışmalarına yönelik bir değerlendirme raporu hazırladı ve kamuoyu ile paylaştı.

Sisam Haberi

Sisam

Doğu Makedonya ve Batı Trakya Eyalet Valisi Yorgo Pavlidis’in, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Kamu Düzeni Bakanı Vasilis Kikilias, Turizm Bakanı Olga Kefaloyani ve Devlet Bakanı Dimitris Stamatis’e gönderdiği mektupta, Türk turistlere gümrük kapılarında 72 saat süreli turistik vize verilmesini istedi. 


Pavlidis mektubunda, 25 milyon Türk’ün Yunan sınırına çok yakın mesafede yaşadıklarını belirterek, gümrükte vize uygulamasının Doğu Makedonya ve Trakya bölgelerinin turistik açıdan kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.


Pavlidis ayrıca, İpsala’nın karşısındaki Kipi sınır kapısında vize uygulaması için gerekli altyapıyı oluşturmaya hazır olduklarını da kaydetti.


Hürriyet’e konuşan Yunan Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Böyle bir öneriyi olumlu buluyor ve destekliyoruz. AB Komisyonu ile müzakere etmeye değer buluyoruz. Adalardaki vize uygulamasının iyi sonuçlar getirdiğinden de başaracağımıza inanıyoruz. İki halkın yakınlaşmasından yanayız” dediler.  


Meriç’teki sınır kapısında...