29 / 04 / 2024

sismik riskin azaltılması projesi

sismik riskin azaltılması projesi

İstanbul’u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek amacıyla; afet öncesi; afet sırası ve afet sonrası için gerekli olan hazırlık ve müdahaleye yönelik uygulamaları ele alan İSMEP nedir?

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde imar uygulamasının yenilenmesi önergesi kabul edildi: Kesinti miktarı azaltılacak!

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi halkı tarafından ‘İmar uygulamasının yenilenmesi, mevzuata uygun düzenlenmesi, kesinti miktarlarının azaltılması’ talebini öngören önerge Pendik Belediye Meclisi’ne kabul ettirildi. İşte ayrıntılar...

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Yeni Koronavirüs (covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türk ve Japon yetkililerden deprem riskinin azaltılmasına ilişkin seminer!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığınca "Afet Riskinin Azaltılmasına İlişkin Türkiye-Japonya Ortak Semineri" gerçekleştirdi. 

İbrahim Eren: Deprem riskinin azaltılmasında genel bir kültür değişimine ihtiyaç var!

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren yaptığı açıklamada "1999 yılından beri birileri televizyonda deprem anında ne yapacağımıza dair bilgiler verdi ancak risklerin azaltılması, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda genel bir kültür değişimine ihtiyaç var." diye konuştu.

Konut projelerinde sismik izolasyona ilgi arttı!

Deprem İzolasyon Derneği Başkanı Mehmet Emre Özcanlı, deprem etkilerinin azaltılmasını sağlayan sismik izolatör kullanımının kamu binaları ve karayollarının ardından konut projelerinde de yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi.

İstanbul Valiliği'nden kamu binalarının güçlendirilmesi için ihale daveti!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin (İPKB) İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi'ne (İSMEP) göre İstanbul'da yer alan kamu binalarının güçlendirilmesiyle ilgili ihale daveti Resmi Gazete'de yayımlandı.

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor

sismik riskin azaltılması projesi Haberi

sismik riskin azaltılması projesi

İSMEP nedir?


İSMEP açılımı: İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi olarak karşımıza çıkıyor.


İSMEP, İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulmuş İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından sürdürülen bir risk azaltma projesi olarak tanımlanıyor.


İSMEP, İstanbul’u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek amacıyla;

- afet öncesi

- afet sırası ve

- afet sonrası için gerekli olan hazırlık, zarar azaltma, müdahale ve iyileştirmeye yönelik destekleyici ve önleyici uygulamaları ele alınıyor. 


Hem Türkiye, hem de dünyanın en önemli kültürel mirasını taşıyan ve ekonomik değer olarak büyük bir oluşumu da barındıran İstanbul için İSMEP’in bütçesi Hazine Müsteşarlığı’ndan sağlanan kaynaklarla 1.2 milyar Avro’ya ulaşmış durumdadır. 


Bütüncül afet yönetimi göz önüne alınarak hazırlanan İSMEP, birey, aile ve kurumsal düzeyde risk azaltıcı önlemlerle özellikle depremlerden kaynaklanan acil durumlara karşı hazırlıklı olunması ve...