07 / 05 / 2024

SİT alanlarının tasnifine ve korunması

SİT alanlarının tasnifine ve korunması

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, SİT alanlarının tasnifine ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti..

Süt alım fiyatına zam!

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs 2024 tarihinden geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirledi. Buna göre, USK, 22 Ocak'ta aldığı karar ile süt fiyatlarını 13,5 TL'ye çıkartmıştı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Sanayici bastırdı süt fiyatları düştü! Peki şimdi ne olacak?

Sanayicinin baskısı ile çiğ sütte uygulanan fiyatlandırma gerilemeye başladı. Soğutulmuş süt ücretleri 11 TL iken 10 TL'ye düşerken, bu fiyatlandırmanın sanayiciyi tatmin etmemesi ve süt fiyatlarını 10 TL'nin de altına düşürmek istemesi üreticinin tepkisine neden oldu.

Çiğ sütte fiyat bilmecesi sürüyor! Çiğ süt fiyatları piyasada ne kadar?

Süt üreticisi nefesini tuttu! Çiğ süt fiyatının açıklanmasını bekliyor. 31 Ocak'ta yapılan toplantıdan fiyat çıkmamıştı. Üretici kendilerine yapılacağı söylenen açıklamaya kilitlendi.

Süt fiyatına maliyet zammı! Serbest piyasada süt fiyatı 12 TL'ye yükseldi!

Son aylarda süt arzında yaşanan problemler ve sanayi talebinin yüksek olması serbest piyasada süt fiyatını 12 TL'ye yükseltti. 

Süt üreticilerine yeni yılda verilecek çiğ süt desteğine ilişkin detaylar açıklandı!

Süt üreticilerine 2023-2024 yıllarında verilecek çiğ süt desteğine yönelik esaslar ile süt piyasasının düzenlenmesine dair hususlar belli oldu. İşte detaylar...

Tarım Kredi'den dev indirim! Ayçiçek yağı, peynir, süt... Sakın kaçırmayın, hemen bakın! 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatiflerinde çok konuşulacak "Bereketli İndirimler" başladı. Ayçiçek yağı, peynir, süt... Sakın kaçırmayın, hemen bakın! Peki, Tarım Kredi'de indirime giren ürünlerin fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 17 Ekim 2022 fiyat listesi...

CarrefourSA’dan SMA 3 devam sütü alanları muhteşem hediyeler kazanma fırsatı bekliyor!

31 Ekim 2022 tarihine kadar CarrefourSA mağazalarından SMA devam sütü alışverişi yapan 3 kişiye çekilişle iPad 8. Nesil 32 gb Wifi, 5 kişiye Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential akıllı robot süpürge ve 20 kişiye de 500 Türk Lirası değerinde CarrefourSA Hediye Çeki hediye edilecek.

A101’de süt ve süt ürünlerinde dev indirim! A101 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Süt ve süt ürünlerinde artan maliyetler vatandaşa zam olarak yansıyorken bir indirim haberi de A101 marketlerden geldi. A101 market ‘Haftanın Yıldızları’ başlığıyla pek çok süt ve süt ürününde indirim yaptı.

Süte ikinci zam talebi! Süt fiyatları artacak mı? İşte 29 Mart 2022 süt fiyatları listesi!

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatını yüzde 21,2 oranında artırarak 5 lira 70 kuruşa çıkardı. Bu oranı az bulan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği süte ikinci bir zam talebinde bulundu. Peki süt fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Ete gelen zamlar sonrası Et ve Süt Kurumu'nda flaş değişiklik! Uzun kuyruklar sonunu getirdi

Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı ete yaptığı yüzde 50'yi bulan zamlar dar ve orta gelirli vatandaşın cüzdanını zora soktu. Et ve Süt Kurumu önünde uzayıp giden kuyruklar nedeniyle kurumda flaş bir değişim yaşandı.

Süt fiyatlarına zam geldi mi? İşte A101, ŞOK, MİGROS, CarrefourSa 18 Mart 2022 süt fiyat listesi...

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından çiğ süt fiyatlarının yeniden düzenlendiğini açıklandı. Peki bu durum market raflarına nasıl yansıdı? Zincir marketlerde süt fiyatları kaç TL? İşte A101, ŞOK, MİGROS, CarrefourSa 18 Mart 2022 fiyat listesi...

SİT alanlarının tasnifine ve korunması Haberi

SİT alanlarının tasnifine ve korunması


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, SİT alanlarının tasnifine ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.


Yedekci "Sit alanları, tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlardır.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayıları 13 bini bulan SİT alanının yeniden ete alınması için yasal bir düzenleme için harekete geçmiştir. Bu projeyle Türkiye’deki tüm SİT alanlarının yeniden ele alınması planlanmaktadır." diyerek 7 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Ülkemizde bulunan SİT alanları hangi kategorilere göre sınıflandırılmıştır? SİT alanları sayıları nedir?


2. Türkiye’de kaç bin arkeolojik, kentsel, tarihi ve doğal SİT alanı...