16 / 05 / 2024

Site adı değişikliği

Site adı değişikliği

Kat malikleri toplantısında alınacak kararlar arasında site adının değiştirilmesi yer alabilir mi? Site adı değiştirme konusunda, kat maliklerinin oy çokluğu mu yoksa oy birliği mi gerekiyor? Site adı nasıl değiştirilir?

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Büyük gün geldi, Facebook Pay’in adı değişti! İşte yeni adı…

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Facebook'un ödeme aracı Facebook Pay, dünyada isim değişikliğine gitti . Facebook Pay artık yaklaşık 200 ülkede Meta Pay ismiyle kullanılacak. İsim değişikliği Türkiye için şu anda geçerli değil… 

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlere müjde! Tarih verildi! İşte ad ve soyadı değişikliğine dair detaylar!

Ad ve soyadı değiştirmek isteyenler bu işlemin nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte Ad ve soyadı değiştirmek isteyenlerin merak ettiği noktalar!

AND Gayrimenkul'ün adı değişti!

Maher Holding, nisan ayında bünyesine kattığı AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları AŞ’nin adını MHR Gayrimenkul Yatırımları AŞ olarak değiştirdi. Yeni hamle sonrası AND Kozyatağı binasının yeni adı da Quick Tower oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı resmen değişti!

Bugünkü 31643 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu.

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

The Bomonti Residences: Nidapark Bomonti'nin adı değişti!

Nidapark Bomonti projesinin adı The Bomonti Residences olarak değişti. Projede 565 adet konut bulunuyor.

Genyap Link: Genyap Oxygen Plus'ın adı değişti!

Genyap imzasıyla İstanbul'da yükselen Genyap Oxygen Plus projesinin adı Genyap Link olarak değişti. Projedeki konutlar 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktı...

İstanbul'da 1 yılda 73 imar planı değişikliği yapıldı!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Sitelerde yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''500 kişinin yaşadığı sitede yönetim planı değişikliği iptal edilir mi?'' sorusuna yanıt verdi. 

Ortaköy’deki imar değişikliğinde geri adım mı atıldı?

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da uygun bulmayarak tekrar görüşülmesi için meclise iade ettiği dosyalardan biri olan Beşiktaş Ortaköy’deki imar değişikliğine ilişkin kararında direnen AKP, 2 yıl sonra geri adım attı

Site adı değişikliği Haberi

Site adı değişikliği

Site adı nasıl değiştirilir?

Konut sitelerinde bilindiği üzere birden konut blokları, oyun alanları, spor alanları, yürüyüş alanları, havuz gini ortak kullanım alanları bulunabiliyor. Konut sitelerinin genel kurul toplantılarında, site ile ilgili kararlar alınıyor.


Peki kat malikleri toplantısında alınacak kararlar arasında site adının değiştirilmesi yer alabilir mi? Site adı değiştirme konusunda, kat maliklerinin oy çokluğu mu yoksa oy birliği mi gerekiyor? Site adı nasıl değiştirilir?


Site adının değiştirilmesi..

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan 28. maddesine göre, site isminin değiştirilebilmesi için kat maliklerinin beşte dördünün oyu şartı aranıyor. Buna göre, site isminin değiştirilmesi için bu oy oranının yakalanması sonucunda site ismi değiştirilebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 28:

"Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime alt diğer hususları düzenler....