15 / 05 / 2024

site dairesinde işyeri nasıl açılır

site dairesinde işyeri nasıl açılır

Müstakil site içerisinde iş yeri olarak kullanılacak mesken hakkının boyutları nelerdir? Yönetim planına göre daire gözüken bir yerin iş yeri olarak kullanılması yasal olarak mümkün müdür? İşte yanıtı...

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre, toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor...

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri için onay alınmalı!  

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için tüm maliklerden izin alınması gerekiyor.

İş yeri satın alacaklar dikkat!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerdeki iş yerleri" konulu yazı yazdı. Fırat bu yazısında iş yeri satın alacakları uyardı...

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Mamak Ortaköy Mermerciler Sitesi’ndeki 132 işyeri tamamlandı!

Mamak’ta yapımı hızla devam eden Ortaköy Mermerciler Sanayi Sitesi’nde 132 iş yeri tamamlandı. Başkent’te bulunan mermercileri bir araya toplamayı hedefleyen ve 335 adet küçük sanayi parselinden oluşan site de 66 iş yerinin sözleşmesi de imzalandı.

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

1994 yılında İstanbul'da 30 bin işyeri!

1994 yılında İkitelli Sanayi Sitesi'nde 30 binin üzerinde işyeri kepenklerini açmaya hazırlanıyormuş. 50'ye yakın kooperatif ve sanayi sitesinin bulunduğu site tamamlanınca, şehir içindeki işyerleri buraya taşınacakmış.

İşyeri tapusu için gerekli evraklar!

Dükkan ve ofis gibi işyerlerinin mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinden yapılıyor. Randevu günü ve saatinde gerekli evraklar ile birlikte alıcı ve satıcının tapu dairesinde bulunması gerekiyor. İşte işyeri tapusu için gerekli evraklar...

İşyeri tapu harcı 2015!

Bir dükkan veya ofis satın almak istediğinizi düşünelim. Diğer taşınmaz mallar gibi bu gayrimenkulün satışı da Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, işyeri tapusu nasıl devredilir? İşyeri tapu harcı 2015 ne kadar?

İşyeri tapu masrafları 2015!

Tüzel kişilerin gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu yerin tapu dairesinde devir işlemleri yapılabiliyor. Peki, devir için ödenecek işyeri tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor. Peki, işyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Müstakil site içerisinde iş yeri olarak kullanılacak mesken hakkı!

Müstakil site içerisinde iş yeri olarak kullanılacak mesken hakkının boyutları nelerdir? Yönetim planına göre daire gözüken bir yerin iş yeri olarak kullanılması yasal olarak mümkün müdür? İşte yanıtı...

site dairesinde işyeri nasıl açılır Haberi

site dairesinde işyeri nasıl açılır

Müstakil site içerisinde iş yeri olarak kullanılacak mesken hakkı!

Bir müstakil site içerisinde veya bir apartmanda dairenin işyeri olarak kullanılmasına ilişkin esaslar Kat Mülkiyeti Kanununda belirtiliyor.


Kanunun 24. maddesine göre, yönetim planına göre daire gözüken bir yerin iş yeri olarak kullanılması bazı istisnalar haricinde mümkün olmuyor. 


Bir diğer ifade ile kimi mesleklerin mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölümde icra edilmesine izin verilmezken; kimi meslekler için ise kat maliklerinin izni şartı aranıyor. Bir sitede veya apartmanda dairenin işyeri olarak kullanılmasına izin verilmiyorsa, tahliyesi istenebiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 24.. 

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmayan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.


Anagayrimenkulün,...