30 / 04 / 2024

site duyuru panosu

site duyuru panosu

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre, apartman yöneticisinin kat maliklerini yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, toplantı için bir araya getirmesi gerekiyor. Peki, apartman toplantı duyurusu nasıl yapılır?

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Neden site hayatı tercih ediliyor?

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor. Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor!

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor.Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Damga vergisi aranacak sözleşmeler ile ilgili duyuru yayınlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, Damga vergisi aranacak sözleşmeler ile ilgili duyuru yayınladı. İşte damga vergisi ile ilgili yayınlanan duyurunun tam metni...

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Alp Duyar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Site yönetim bütçesi nedir?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu gereğince sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, site yönetim bütçesi nedir?

Site yöneticisi nasıl değiştirilir?

Kat Mülkiyet Kanunu gereğince, anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Kanuna göre eski yönetici tekrar atanabiliyor. Peki, site yöneticisi nasıl değiştirilir?

Site yöneticisine ödenen ücretler neler?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 27’nci maddesine göre; site, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Site yöneticisine ücret tayin edilmesi mümkün oluyor. Peki, site yöneticisine ödenen ücretler neler?

Site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir?

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu oluyor. Peki, site yöneticisinin cezai sorumluluğu nedir? İşte, Site yöneticisinin cezai sorumlulukları..

Site yöneticisi nasıl istifa eder?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Kat malikleri sorumluluklarını yerine getirmezse site yöneticisi istifa edebiliyor. Peki, site yöneticisi nasıl istifa eder?

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Boğaziçi Yönetim Site Müdürleri asansör bakımı gündemi ile toplandı!

Marmara Bölgesinde yönetim hizmeti sunulan tüm sitelerim her ay mali ve idari işlerinin görüşüldüğü site müdürler toplantısında bu ay Asansör Bakımı ve Kontrolleri masaya yatırıldı.

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

4 Mevsim Site Yönetim Faaliyetleri Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Yiğit Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Eylül'de Jetkent 1 Sitesi Beylikdüzü'nde kuruldu.

site duyuru panosu Haberi

site duyuru panosu

Apartman toplantı duyurusu nasıl yapılır?

Kat Mülkiyet Kanunu'na göre, apartman yöneticisinin kat maliklerini yılda en az bir kere olmak için apartman genel kurul toplantısında bir araya getirmesi gerekiyor. Apartman genel kurul toplantısı yönetim planında gösterilen zamanlarda yapılması gerekiyor. Eğer apartman yönetim planında böyle bir zaman belirtilmemiş ise her takvim yılının ilk ayı içinde toplanılması gerekiyor.


Apartman yönetimi genel kurul toplantılarında; gündem maddeleri belirleniyor ve anagayrimenkul hakkında yapılması gerekenler hakkında ortak bir noktada anlaşma sağlanıyor. Ayrıca genel kurul toplantılarında kat malikleri istek ve önerileri de dile getiriyor.


Yapılan bu genel kurul toplantılarına tüm kat maliklerinin katılması gerekiyor. Katılamayacak olan kat malikleri ise yerine bir vekili göndermesi gerekiyor. Genel kurul toplantısının yapılabilmesi için apartman yöneticisinin ilk olarak toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. Peki, apartman toplantı...