04 / 05 / 2024

Site sakinlerinin toplantılara katılmaması

Site sakinlerinin toplantılara katılmaması

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "site sakinlerinin toplantılara katılmaması" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Fahiş site aidatlarında bu kez iyi haber! Bakanlığın rüzgarı yetti!

Son günlerde çoğu yerde kira fiyatlarını aşmaya başlayan site aidatlarında yeni bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, yaşanan fahiş artışlara bakanlığın devreye gireceğini açıklamasının ardından aidatlarda geri çekilmeler yaşandığı bildirildi.

Dar gelirli vatandaşlara müjde: Detaylar netlik kazanıyor

İki bakanlık yaptığı ortak çalışma ile dar gelirli vatandaşlara müjde vermeye hazırlanıyor. Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıklarının yetkilileri bugün son bir toplantı yapacak, detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan iletecek.

3600 ek gösterge maaş hesaplaması! 3600 ek gösterge ile maaşlara 1300 TL zam mı gelecek?  

Yüzbinlerce kamu çalışanının yakından takip ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili içinci toplantı yapıldı. Söz konusu düzenleme yasalaştığında, 3600 ek gösterge ile maaş hesaplamaları netleşecek. 3600 ek gösterge ile maaşlara ek ödemeler yapılacak.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Site toplantılarında alınan kararlara itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında binanın duvarlarına çit örülmesi kararına mektup yazarak itiraz edilip edilmeyeceği sorusu soruldu. 

Site toplantılarında imza yetkilerine itiraz edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kat malikleri toplantısında imza yetkisi bu sene de genel kurul divan başkanlığına devredilirse yasal olarak ne yapılabilir? sorusu soruldu.

Site toplantılarında vekalet sınırı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartmanlarda yapılan toplantılar için vekalet sayısında sınır olup olmadığı sorusu soruldu.

Normalleşme sürecinde site toplantıları nasıl yapılır?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kademeli normalleşmede apartman toplantılarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Site sakinlerinin toplantılara katılmaması Haberi

Site sakinlerinin toplantılara katılmaması

Tüm sitelerde genel kurul ve toplantılara katılım sorunu vardır. Bir türlü toplanamıyoruz veya toplanmasını bilmiyoruz bu toplantılar yapılıp bittikten sonra toplantıya katılmayanlar konuşmaya başlar. Alınan kararlara itiraz eder, seçilen yöneticiyi beğenmezler sanki bu bir gelenekmiş gibi her zaman ve her yerde devam eder. Hemen hemen birçok forumda hep bu sorularla karşılaştım ben toplantıya katılmadım alınan şu karara itiraz edebilirmiyim veya seçilen yöneticiyi beğenmedim değiştirebilirmiyim gibi sorularla karşılaşıyoruz eğer usule uygun toplantı yapılmış ise zaten hiçbir itirazda bulunamazsınız bulunsanız dahi sonuç alamazsınız. Usule uygun yapılmamış olsa bile dava açacaksın, alınan karara itiraz edeceksin, yöneticiyi istemeyeceksin davanın açılma süresi ve sonuçlanma aşaması en az 1 yıl sürer, zaten seçilen kişiler ve alınan kararlar 1 yılın sonunda yenilendiği için açtığınız dava ile...