28 / 04 / 2024

Siteden blok yönetimine geçilir mi

Siteden blok yönetimine geçilir mi

Site yönetim planı inşaat aşamasında oluşturuluyor ve tapuda tescil ediliyor. Bunun değiştirilmesi için 5/4 oy kullanılması gerekiyor. Peki, siteden blok yönetimine geçilir mi? Siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer yeni ekonomi yönetimine dair açıklama!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yeni ekonomiye dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Piyasalar yeni ekonomi yönetimine odaklandı! Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar yerel seçimlere kadar şimdilik rahat bir nefes aldı. Şimdi sırada ekonomi yönetimini devralacak ekibin kimlerden oluşacağı konusu var. Piyasaların bundan sonraki seyrinde uygulanacak ekonomi politikaları belirleyici olacak.

İş Bankası Genel Müdürü, kafayı ekonomi yönetimine taktı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, krediye erişim konusunda büyük bir sıkıntı olduğunu belirterek ekonomi yönetimini işaret etti. Zorlama ile bir yere varılmayacağını öne süren Aran, piyasanın bu kadar sıkışmasının sebebi hem belirsizlik hem de regülasyonlar” ifadelerini kullandı.

Ünlü isim doların durmayan yükselişine isyan etti: Halkımız sefil oldu

Türkiye'de dolar 18 liraya doğru hızla yükseliyor. Dolardaki hız kesmeyen yükseliş yüksek enflasyon olarak halka yansırken sürpriz bir isimden ekonomi yönetimine dikkat çeken bir çıkış geldi.

Tuzla Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor!

Son günlerde sık sık depremle gündeme gelen Tuzla'da Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor.

Galatasaray yönetimine 13 inşaatçı aday!

Merakla beklenen Galatasaray Kulübünde seçimli olağan genel kurul yarın gerçekleştirilecek.  Galatasaray'da 5 isim başkanlık için yarışacak. İşte Galatasaray yönetimine aday olan inşaatçılar...

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Tuzla’da lüks sitenin yönetimine 'Asgari ücret cezası' tepkisi!

Tuzla’da yer alan 250 konutluk lüks bir sitede, inşaat firması geçici olarak site yönetimini üstlendi. İddialara göre, son 3 aydır yönetimin yapmış olduğu bazı uygulamalar ve cezalar site sakinlerinin tepkisine neden oldu. 

AVM yönetimine dair 25 altın ipucu!

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörlerinin önemli projelerine imzasını atan Engin Yıldırım "AVM Yönetimine Dair 25 Altın İpucu" başlıklı bir yazı yayınladı. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Site yönetimine 'alacak davası' açılabilir!

İşçi, işçilik alacakları ödenmediyse, site yönetimine karşı da dava açabilir ve davanın sonunda işçilik alacaklarını site yönetiminden de tazmin edebilir.

Nurol Park A, B, C, D ve G blok yıl sonu değerleme raporu!

Nurol GYO, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü, Güneşli Çiftliği mevkii, 55.268,17 metrekare yüzölçümlü 14 no'lu parsel üzerinde yer alan A, B, C, D ve G blokta toplam 87 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Nurol Park K blok yıl sonu değerleme raporu!

Nurol GYO, İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü, Güneşli Çiftliği mevkii, 245DS4B pafta, 3153 adada konumlu 55.268,17 metrekare yüzölçümlü 14 no'lu parsel üzerinde yer alan K blokta toplam 87 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Siteden blok yönetimine geçilir mi Haberi

Siteden blok yönetimine geçilir mi

Siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. 


Bir parselde blok niteliğinde olmayan yapılar varsa veya bu nitelikteki yapılarla blok yapılar aynı parselde yer alıyorsa, kendi sorunlarına ve o parsele ait ortak yerlere ilişkin olarak, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Yönetim plânında blokların ve blok niteliğinde olmayan yapıların idare tarzı ayrıca belirtilir. Peki, siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?


Yönetim

MADDE 69 – Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan...