05 / 05 / 2024

sitelerde aidat paylaşımı nasıl olmalı

sitelerde aidat paylaşımı nasıl olmalı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "17 maddede sitelerde aidat paylaşımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

17 maddede sitelerde aidat paylaşımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "17 maddede sitelerde aidat paylaşımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede sitelerde giderler ve paylaşımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde giderler ve paylaşımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

12 maddede sitelerde düşük aidat yaklaşımı!

Site Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "12 maddede sitelerde düşük (uygun) aidat yaklaşımı" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Sitelerde aidat ödemelerine dikkat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde aidat esasları hakkında yazısını kaleme aldı. Peki, sitelerde aidat nasıl paylaştırılır?

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Başakşehir gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdare Başkanlığı, İstanbul İli Başakşehir İlçesi Bahçeşehir mevkii 542 ada 1 parsel ve 547 ada 1 parsellerde arsa satış karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek.

TOKİ Başakşehir gelir paylaşım ihalesi 28 Temmuz'da!

TOKİ İstanbul Başakşehir'de bulunan 2 parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşımı yapacak. İhalesi 28 Temmuz 2015 tarihinde saat 15:00'da gerçekleşecek.

Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi ilk mezunlarını verdi!

AYD’nin, AVM Sektörüne sorumlu liderlik yapmak ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi” ilk mezunlarını Ankara’da; verdi.

Bursa Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi Çekirge Mahallesi, İntam Blokları kentsel dönüşüm alanında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yapacak. ihale tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne ili Merkez ilçesi Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleşecek.

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Edirne arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi 25 Mayıs'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Edirne Merkez ilçesine bağlı Hadımağa Mahallesi'nde bulunan 4 adet parselde arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işini 25 Mayıs 2015 tarihinde ihale edecek.

sitelerde aidat paylaşımı nasıl olmalı Haberi

sitelerde aidat paylaşımı nasıl olmalı

1. Sitelerde hukuki anlamda “aidat” kavramı yoktur, “gider avansı” vardır.

2. Sitelerde aidat kavramı, gider avansının sosyo-ekonomik döngünün aylık olmasından dolayı kullanılmaktadır.

3. Sitelerde yönetime katılım resen olduğundan, gider avansı ödemleri, sanılanın aksine ayrıca özel bir  tebligat da gerektirmemektedir.

4. Gider avansının miktarı kat malikleri kurullarında belirlenirken, giderin paylaşım usulü ise Yönetim Planında belirlenmiştir.

5. Yönetim Planı, Kat Mülkiyet Kanunu madde 12,14 ile zamanın malikleri 5. tarafından oy birliği ile imza altına alınıp, tapu idaresine tescil ile hukuki değer kazanmış ilk kurul tutanağıdır.

6. Gider avansı ile hüküm Kat Mülkiyet Kanunu madde 20-de hükme bağlanmıştır.

7. Kanun, bu konuyu emredici hükümlerden ziyade, yönetim planındaki 
karara/hükme atıfla kat maliklerine/yönetim planına bırakmıştır, ancak bu konuda yönetim planında bir hüküm konmamış olması ihtimaline karşın da bir düzenleme yapmıştır.

8....