29 / 04 / 2024

Sitelerde evcil hayvan besleyebilme şartları

Sitelerde evcil hayvan besleyebilme şartları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugün sitelerde evcil hayvan besleyebilme şartlarını ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Denizbank müşterilerine temmuz ayında buradan para yatacak!

Gıdadan teknolojiye kadar her alanda kampanyalar düzenleyen Denizbank, şimdi de evcil hayvanı olan müşterilerine özel bir kampanya hazırladığını duyurdu. Denizbank, veteriner ve petshop harcamalarına 120 TL bonus verileceğini açıkladı.

A101’e hayvanseverlere özel ürünler geldi! Zaman ayarlı mama kabı 400 TL, evcil hayvan su çeşmesi 300 TL...

A101’in 6 Nisan’dan itibaren başlayan indirimli ürünlere ilişkin aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, hayvanseverlere özel ürünler de uygun fiyatlarıyla satışa sunuluyor. İşte A101’in 6 Nisan tarihinden başlayan indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Evcil hayvan dostu Tefal akıllı robot süpürge en ucuza nerede satılıyor? Özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Tefal RG7675 X-Plorer Serie 75 Robot Süpürge, geliştirilmiş teknolojisi ile kullanıcılarına 4’ü 1 arada temizlik performansı sunuyor. Peki Tefal robot süpürge en ucuza nerede satılıyor? 

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Bunu mutlaka yaptırmanız gerekiyor! Tüylü dostunuzdan olmayın!

Evcil hayvanlara çip uygulamasında sürenin dolmasıyla birlikte ocak ayında çip taktırmayan kişilere ilk cezalar uygulandı. İşte detaylar...

Temizliği sevenlerin bayıldığı süpürge! Dyson kablosuz süpürge kaç TL? 27 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Güçlü çekişi, kablosuz kolay hareket imkanı ve sessiz çalışmasıyla beğeni toplayan Dyson kablosuz süpürge, bebekli veya evcil hayvan bulunan evler için de çok uygun.  Peki Dyson süpürgenin başka özellikleri neler? Fiyatı ne kadar?

Evcil hayvanına çip taktıramayanlar dikkat! Bakanlıktan yeni açıklama geldi

Evcil hayvanına çok taktıramayanlar bu haber sizi ilgilendiriyor. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar için getirilen mikroçip uygulamasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı.

Migros’ta hayvan severleri sevindirecek yüzde 40 indirim! Migros 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Migros marketler zinciri 68. yıla özel indirimler kapsamında evcil hayvan mama ve aksesuarlarında net yüzde 40 indirim yaptı. İşte indirimli evcil hayvan mama ve aksesuarları..

Evcil hayvanı olanlar dikkat! 1.634 lira para cezası uygulanacak! Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlara mikroçip takılıp kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulaması için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu açıkladı. İşte detaylar…

Amazon’da evcil hayvanlarınızın ihtiyaçları yüzde 15 indirimli. İşte 30 Eylül 2022 Amazon fiyat listesi

Dünyanın en büyük online alışveriş mağazası Amazon’da outlet ürünlerde evcil hayvan ürünleri yüzde 15 indirimli. Mamadan tasmaya, oyuncaktan köpek çizmesine kadar yüzlerce ürün bir tık uzağınızda kapınızda.

Migros evcil hayvan mamalarında yüzde 40 indirim! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

İndirimleriyle yakından takip edilen Migros Market, şimdi evlerin sevimli canlılarını sevindirecek bir indirim yaptı. Migros marketlerde evcil hayvan mamaları yüzde 40 indirime girdi. İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi…

Site içerisinde hayvan beslemek engellenebilir mi? 

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Margot Robbie, Los Angeles’taki evini sattı!

Hollywood'un son zamanlarda parlayan yıldızı Margot Robbie, içinde özel evcil hayvan odası ve şarap mahzeni de olan Los Angeles'ta bulunan konutunu 3.4 milyon dolar bedelle (yaklaşık 29.5 milyon Türk Lirası'na) sattı.

Hayvan besleyen kiracı evden çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri çoğu zaman kiracılarının hayvan beslemesini istemeyebiliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ömür Gedik bugünkü köşe yazısında kiracıların evcil hayvan besleme haklarını kaleme aldı. 

Sitelerde evcil hayvan besleyebilme şartları Haberi

Sitelerde evcil hayvan besleyebilme şartları

Komşuluk hukukunun hakim olduğu sitelerde site yaşam kültürü zevkleri ve renkleri tartışılmaz kabul edebilirken, komşuluk ilişkilerinin gücüne inanmayan yönetimlerde tolerans ortadan kalkar ve adli hukuk site yaşamına girer. Kanunen, yönetim planında özel olarak evcil beslenmesi konusu işlenmemişse, daha doğrusu özellikle sitede evcil beslenemeyeceği belirtilmişse yalnızca ortak alanlar değil konutların içinde de evcil beslenemez, aksi davranışlar bir malikin şikayeti üzerine yönetim planına dayanılarak evcilin site dışına çıkarılması mülki amir talimatı bazen de mahkeme kararı ile sağlanır.


Evcil hayvanların hukuku 5199 sayılı Hayvanları Koruma  Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde tanımlanmıştır.


Evcil hayvanlar hangileridir?

Ev ve Süs hayvanları tanımına, yasaklı türler dışında tüm köpek ırkları, evcil kediler, tüm kafes kuşları, akvaryum balıkları, küçük kemirgenler ve sürüngenler dahildir.


Ancak sitelerde evcilden kasıt, kedi ve köpeklerdir.

Şimdiye kadar, adli davalarda,...