30 / 04 / 2024

sitelerde kent meydanının önemi

sitelerde kent meydanının önemi

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez ' sitelerde kent meydanı ' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Finike Kent Meydanı'nın imar planları bakanlığa iletildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Finike Belediyesi'nin hazırladığı kent meydanı alanına ait dolgu imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildi.

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın çehresini değiştirecek! 

Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri, inşaat çalışmaları süren Osmangazi Meydanı'nın şantiyesini ziyaret etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Her anlamda büyük bir iş yapıyoruz" dedi...

Tosya Belediyesi 3 farklı projeyle kent meydanını değiştiriyor!

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Başkan Yardımcısı Mustafa Mola Kastamonu Cumhuriyet Meydanını projeleri için yerinde incelemeler yaptı.

Muğla Menteşe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Menteşe Kent Meydanı’nın inşaatı hız kesmeden devam ediylr.

Kartepe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kartepe Kent Meydanı projesinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Alanya'nın cazibesi kent meydanıyla artacak!

Hükümet Caddesi esnafları ile kahvaltıda bir araya gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kent meydanı projesi hakkında açıklamalar yaptı. Başkan Yücel, kent meydanı projesinin Alanya’ya değer katacağını söyledi.

İzmit Kent Meydanı inşaatı hızla ilerliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Kent Meydanı'nın inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Ordu Çatalpınar Kent Meydanı'nın ihalesi 30 Ocak'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Çatalpınar Kent Meydanı'nın ihalesi 30 Ocak tarihinde gerçekleştirecek.

Adana Kent Meydanı Projesi’nde yıkımların yüzde 70'i tamamlandı!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Kent Meydanı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelendirilen proje kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandı.

Manisa Köprübaşı Kent Meydanı'nın altyapısı tamamlandı!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprübaşı ilçesinde inşa edilecek olan Kent Meydanı projesinin altyapı çalışmalarını tamamladı.

Ordu Çaybaşı Kent Meydanı çalışmaları sürüyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çaybaşı ilçesi için hazırlanan modern kent meydanı projesinde çalışmalar devam ediyor. Başkan Enver Yılmaz, kent meydanının Ekim ayı sonunda hayata geçirileceğini açıkladı.

sitelerde kent meydanının önemi Haberi

sitelerde kent meydanının önemi

Site yönetimlerinin temeli iletişimdir. Sitelerde iletişim sosyal medya üzerinden olmaz. İnternet deniz suyudur içilmez. Sitelerde iletişim yüz yüze olur. Komşuluk olmayan yerde tolerans olmaz, asansörde herkes önüne bakar. Tolerans olmayan yerde birlikte yaşanmaz, aynı otoparka araç bırakılmaz, aynı parkta çocuk büyütülmez.


Komşuluk hukuku olmayan sitelerde, adli hukuk boşluğu doldurur. En ufak bir olayda adliye kapıları aşındırılır. Oysa siteler bizim evimiz. Aynı parselde malik olmakla bir arya gelmiş oluruz ama malik olmakla birlikte huzurla yaşayamayız. O halde, sitemizde,  mutlaka ve mutlaka komşuluk hukukunu site yaşam kültürünü oluşturmalıyız. İşte müteahhit  firmalar, bu kültüre bu hukuka uygun imalatlar yapmak durumundadır.


Komşuluğu yayacak, sakinleri-malikleri site yaşam kültüründe buluşturacak olan site içinde bir kent meydanı oluşturulmasıdır.Kent meydanını ,erişkinlerin ve çocukların bir araya gelebileceği tesisler topluluğu oluşturur....