13 / 05 / 2024

Sitelerde temizliği sağlayacak 5 madde

Sitelerde temizliği sağlayacak 5 madde

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında sitelerdeki 4 temel hizmetten bahsetti. İşte, Sitelerde temizliği sağlayacak 5 madde...

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kırsalı kalkındıracak projeler kapsamında 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurdu.

Çiftçiler dikkat! yüzde 50 hibe desteği sağlanıyor!

Tarım yatırımcılarına hibe desteği, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, devlet ya da uluslararası kurumlar tarafından sağlanan maddi desteklerdir. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre bu sene 478 projeye 1 milyar 43 milyon TL hibe desteği sağlanıyor.

MediaMarkt’tan 'Bayram Temizliği' kampanyası! İşte indirimli ürünler... 14 Nisan 2023 fiyat listesi 

Ramazan bayramına özel 'Bayram Temizliği' kampanyası başlatan MediaMarkt, 17 Nisan'a kadar birçok markaya ait çeşitli elektrikli süpürge modelleri ve hava temizleyicide geçerli indirim fırsatı sunuyor. Peki, MediaMarkt'ta elektrikli süpürgeler ne kadar?

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Son zamanlarda, deprem kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Türkiye kamu bankaları depremzedeler için kredi desteği sağlayacak kampanyalarını duyurdular. 

Otomobil alacaklar müjde! Fiyatların düşmesini sağlayacak haber geldi!

Otomobil sektöründe hem sıfır araçta hem de ikinci elde yaşanan tedarik sıkıntısı fiyatları da olumsuz yönde etkiliyor.  Bu konuda bir miktar rahatlama sağlayacak haber ise Çin’den geldi. Sıfır araçta yaşanan tedarik sorununa karşı Çin’den binlerce sıfır araç yola çıkarıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Twitch’de yayıncıların para kazanmasını sağlayacak yeni yollar belli oldu! İşte detaylar!

Twitch'e 2023'te eklenecek özellikler belli oldu. Yayıncıların para kazanmasını sağlayacak yeni yollar geliyor. İşte haberin detayları…

0.69 konut kredisi Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Orta gelirliye yönelik hayata geçirilen konut kampanyası için detay peş peşe açıklandı. Kamu bankaları Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank 0.69 faizle konut kredi desteği sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunarak vatandaşlara ''Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var.'' diyerek müjdeli haberler verdi.

Rossmann’da bahar temizliği! Tüm temizlik ürünlerinde %50 indirim ve 3 al 2 öde fırsatı!

Rossmann Marketleri ‘Bahar Temizliği’ kampanyasıyla tüm temizlik ürünlerinde avantajlı fiyatlar sunuyor. Rossmann 9-29 Mayıs tarihleri arasında aynı markalı temizlik ürünleri alımında 2.si %50 indirimli. Ayrıca çöp ve buzdolabı poşetlerinde, temizlik malzemelerinde 3 AL 2 ÖDE kampanyası var. 

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Hayallerindeki konuta kavuşmak isteyenlerin yüzünü güldüren konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı? İşte detaylar...

Türkiye Emekliler Derneği'den 'Emekliye konut alım ve kira desteği sağlansın' önerisi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından gerçekleştirilen toplantıda "Emekliye konut alım ve kira desteği sağlanmalı" önerisi sunuldu.

Sitelerde temizliği sağlayacak 5 madde Haberi

Sitelerde temizliği sağlayacak 5 madde

Sitelerde dört temel hizmet vardır: Güvenlik,temizlik,teknik ve peyzaj. Bu hizmetlerden temizlik olmadığı sürece, sakinler kendilerini güvende de hissetmez, yapılan bakımı da görmez, çevre düzenlemesi, peyzajı da umursamaz.


Sitelerin temizliğinden malikler, sakinler, misafirler, tedarikçiler, çalışanlar  hep birlikte sorumludur. Temizlik hizmeti imalat değil, tamamlanmış imalatın bir tür bakımıdır. Müteahhit firmalarda özellikle dikey ve yatay alanlarda temizliği kolay malzemeler tercih etmelidir.

Temizlik hizmetleri, hissedilir olmalıdır.Temizlik hizmetleri karşılama, bakım ve uğurlama olarak ayrılmalıdır:


Sakinler akşam siteye gelip  dairesine çıktığı asansörde atılmış bir ambalaj çöpünü, sabah çıkarken aynı yerde görecek  ve sitede olduğu sürece de o asansör kullanım trafiği arttığından daha da kirlendiğinden temizlik hissini algılamayacak ve sitenin temizliğini  sorgulamaya başlayacaktır. Oysa yönetim becerisi belli çalışma saati vardiyaları ile temizliği karşılama ve uğurlama şeklinde sakinler hissettirebilir, bakım...