03 / 05 / 2024

sitelerde yakın arşiv

sitelerde yakın arşiv

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde arşiv yönetimi" konusunu değerlendirdi. İşte Nihat Dönmez'in Emlakkulisi.com okurları için yazdığı yazı...

Dolar yeni zirvesinde euro rekora yakın seyrediyor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 27 Aralık Çarşamba döviz kurları

Dolar/TL kuru yükselişlerine devam ederek, 29,36 liraya kadar yükselirken, euro kuru ise rekor seviyeye yakın 32,46 liradan işlem görüyor. Peki döviz kurları yükselmeye devam edecek mi?

Kocaeli Kapanönü Çarşısı yenilenecek!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kapanönü Çarşısı’nın problemlerini gidermek için geçmişine uygun ve yakışır adımlar atacağız" dedi.

Arda Turan'ın sahibi olduğu Arşiv kapandı!

Süper Lig'e Başakşehir kadrosunda dönen futbolcu Arda Turan'ın 'yeni nesil lokanta' konseptiyle üç yıl önce Şişli'de açtığı 'Arşiv' kapandı.

Teknoparklarda 40 bine yakın proje var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, teknoparklarda 40 bine yakın proje olduğunu açıkladı. Macit, ''Bunların toplam satışı 60 milyar TL ve 4 milyar doların üzerinde de ihracatımız oldu" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar'da 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Ulaşım hatlarına yakın markalı konut projelerine ilgi arttı!

Megakent İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, evinden işyerine gitmek isteyenlere zor anlar yaşattı. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarına ya da ana arterlere ulaşmakta güçlük çekti. Ev sahiplerine kesintisiz ulaşım vaat eden toplu ulaşım hatlarına yakın markalı konut projelerine ilgi arttı

Maltepe Belediyesi, Altın Arı Belediyecilik Ödülü'nü kazandı!

Maltepe Belediyesi, yerinde dönüşüm ve sosyal sorumluluk projeleriyle 'Altın Arı Belediyecilik Ödülü'ne layık görüldü. Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, “Ödülü kazanmamız daha da anlamlı hale geldi” dedi.

Büyükyalı: Avrasya Tüneli'ne en yakın proje!

Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün İnşaat ortaklığında, Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul, Kazlıçeşme sahil yolunda, Avrasya Tüneli’ne en yakın yeni yaşam alanı olarak dikkat çekiyor. T

Ataşehir Yeni Sahra ve yakın çevresi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

Trump, Beyaz Saray'ın yakınına otel açtı!

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump, Beyaz Saray’ın birkaç sokak yakınında bulunan otelinin açılışını yaptı.

Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 'Mavi Ev' Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi yerli ve yabancı bilim insanlarının da yakından takip ettiği törenle hizmete açıldı.

Sitelerde anagayrimenkulün yönetim analizi!

Kat Mülkiyeti Kanununun 27 ve 69ncu maddeleri anagayrimenkulün yönetimi konusunu açıklayan maddelerdir. İşte sitelerde anagayrimenkulün yönetim analizi..

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.

sitelerde yakın arşiv Haberi

sitelerde yakın arşiv

Site  yönetimleri de bir organizasyondur ve sürekliliği esastır.  Sürekliliğin esası da arşivle mümkündür. 

Sitelerde arşiv yalnızca evraklardan değil, ayni malzemeden de oluşur. İnşaat bir imalattır ve sonrasında olası bakım-tamir-yineleme gerektiğinde imalattaki malzemeye ulaşılması yalnızca o malzemenin kodu ile yeterli olarak sağlanamayabilir. Bunun için sitelerde belli bodrum veya sığınaklarda inşaattan artan veya numune malzemeler arşivlenir yani depolanır. Bu depolamadan maksat yedeklemenin yanında numune muhafazası amaçlı olmalıdır.


Asıl arşiv ise; özellikle imalatçı firmadan teslim alınacak tesisat, elektrik,peyzaj vb. teknik projeler ile geçici yönetime ait kayıt kuyudattır.


Daimi yönetim sürecinde; arşiv daha düzenli sürekli olarak klasik ve e-ortamda yapılmalıdır. Üç mesafeli arşiv söz konusudur.


1.Yakın arşiv (Site yönetimi ofislerinde, kat malik ve site sakin dosyaları ile mevcut yönetimin kullandığı defterler ve belgelerdir.)


2.Orta arşiv (Bir önceki site...