21 / 05 / 2024

sivas restorasyon projeleri

sivas restorasyon projeleri

Sivas Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunun çalışmaları sonucu geçen yıl onarıma alınan Terzioğlu Konağı kısa sürede restore edilerek kültür hayatına kazandırıldı.

Sivas'taki İnönü Konağı ve Osman Ağa Konağı restore ediliyor!

Sivas'ta bulunan İnönü ve Osman Ağa konağı onarıma alındı. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekiplerince her iki konakta da kapsamlı restorasyon çalışması başlatıldı.

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman hızlı tren hattı projeleri ile Gebze-Darıca metro hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ın kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırıldı!

Sivas'ta düzenlenen Altyapı, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda, Sivas'ın şehir kimliği, şehirde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve tarihi binalarda yapılan çalışmalar konuşuldu...

Sivas'taki Mavi Medrese'nin restorasyonu tamam!

Sivas'ta Selçuklular döneminde 1271 yılında yaptırılan ve üzerindeki mavi çiniler nedeniyle 'Gök Medrese' olarak anılan eser, restorasyon sonrası görüntüsüyle büyüledi...

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Sivas Şarkışla'ya 253 sosyal konut!

Sivas Valisi Davut Gül, Şarkışla ilçesinde yapımı devam eden projeleri inceledi. Gül, inşaatı süren 253 adet sosyal konut hakkında bilgi aldı.

Samsun'un mega projeleri Sivas'a örnek olacak!

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın yaptığı açıklamada Samsun'un projelerden oldukça etkilendiklerini belirterek, Sivas'ta da bu projeleri uygulayacaklarını söyledi.

Sivas 15 Temmuz Meydanı'nın temeli atıldı!

Sivas Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan ve tamamlandığında dünyanın sayılı meydanları arasına gireceği 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın temeli atıldı.

Yapımı devam eden tren hatları TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri, Ankara-Aksaray-Adana ve Ankara Sivas Demiryolu projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sivas'a 6 bin 400 konut yaptık!

Başbakan Binali Yıldırım referandum mitingleri kapsamında Sivas'taydı. Bölgede açıklamalarda bulunan Yıldırım, projeleri ve yatırımları anlatı.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

sivas restorasyon projeleri Haberi

sivas restorasyon projeleri

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunun çalışmaları sonucu Terzioğlu Konağı onarılarak kültür hayatına kazandırıldı.


Yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Terzioğlu Konağına giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından geçen yıl onarıma alınan ve kısa sürede tamamlanan konağın, Sivas İl Özel İdaresi'nin taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve restorasyonu amacı ile toplanan katkı payı hesabından onarım ve proje desteği gördüğünü ifade etti. Sivas'ın tarihi eserleri ile ön planda olduğunu ve kentte çok sayıda konak bulunduğunu hatırlatan Ayhan, "Bu eserlerin birçoğu bakımsızlıktan, mülkiyet sorunlarından dolayı kent kültürüne hizmet verecek şekilde kullanılamıyor. Sivas il merkezinde 29 adet tescilli tarihi konak bulunuyor. Bunların da elimizden...