17 / 05 / 2024

sivas tarihi konak restorasyon

sivas tarihi konak restorasyon

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Ankara-Yerköy-Sivas YHT projesinin maliyeti ve açılma tarihi mecliste!

Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

sivas tarihi konak restorasyon Haberi

sivas tarihi konak restorasyon

Sivas'ta tarihi metruk konaklar Sivas Valiliği tarafından kamulaştırılarak turizme kazandırılması için restore edilecek.  

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sivas Valisi Salih Ayhan, Bezirci Mahallesi'ndeki Gani Özdoğan Konağı ile Yiğitler Mahallesi'nde bulunan Döndü Demir Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Restorasyon çalışmaları ile konakların şehrin kültür hayatını kazandırılacağını söyleyen Ayhan, "Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından mart ayında konaklarımızın restorasyon ihalesini gerçekleştirdik. Birkaç ay içerisinde onarım işleri tamamlanacak. İnşallah bu konaklar ziyaret edilecek, görülecek, gezilecek ve geçmişin güzel izlerini geleceğe taşıyacak mekanlar olacak" dedi.

Restorasyon süreci sonrasında her konağa ayrı bir misyon yükleneceğini söyleyen Ayhan, "Özellikle kültürel mirasımızın muhafaza edilmesi, gelecek nesillere aktarılması konusunda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Konaklarımız, Sivas'ın turizmine, eğitimine ve kadın istihdamına katkı sağlayacak şekilde düzenlenecek....