24 / 07 / 2024

sivasın yeni meydanı nereye yapılacak

sivasın yeni meydanı nereye yapılacak

Tarihi Çorapçı Hanı ile Yeni Cami arasında kalan dükkânlar yıkılıyor. İmar Revizyon Planı' nda yeşil alan olarak gösterilen alan, iş yerlerinin taşınmasıyla birlikte yıkılmaya başlandı...

Ankara'nın yeni gözdesi: AP İst Port - Residence & Shopping Center Üçlüsü!

Ankara’nın Yeni Gözdesi AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans'ta toplam 750 Rezidans ve 100 adet işyeri satışı tam gaz devam ediyor. Peki AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans nerede konumlanıyor? işte detaylar...

Ünye'nin yeni meydanında inşaat devam ediyor!

Ünye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yatırımları kapsamında 2017 yılı Haziran ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve Ünye’nin en büyük meydanı olacak yeni meydan için inşaat çalışmaları sürüyor. 

The Mandarins Acıbadem kentin yeni meydanı olacak!

Anadolu yakasının en geniş alana ve en fazla ticari alana sahip açık alan alışveriş merkezi Kadıköy’deki Mandıra Caddesi üzerinde hayata geçirilen The Mandarins Acıbadem kentin yeni meydanı olacak.

İstanbul'a 30 yeni meydan geliyor!

Yayalaştırılmış alanların artırılması için çalışmalarına tam gaz devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakentte 30 yeni meydan yapacak.

Alanya'nın yeni imar yolları hizmete giriyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Oba'nın yeni imar yollarını denetleyerek , yetkililerden bilgi aldı.

Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali açıldı!

Zagreb Havalimanı'nın yeni yolcu terminali hizmete başladı. Yemi terminal binası Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkardı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası açıldı!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası hizmete açıldı. Yoğun ilgi gösterilen açılışa Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldı.

Maketten konut satışında firmaların yeni hakları!

Maketten konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yer alan maketten konut satışında firmaların yeni hakları..

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın yeni sahibi belli oldu!

Boğaz'ın en gözde klasik Osmanlı yalılarından biri olan Komodor Remzi Bey Yalısı'nın icradan satışı 28 Şubat'ta durdurulmuştu. Komodor Remzi Bey Yalısı'nın yeni sahibi belli oldu.

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşa edecek. İhalesi gerçekleşen projenin 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanıyor.

Ferdi Erdoğan, Türkiye İMSAD'ın yeni Başkanı oldu!

Türkiye İMSAD'ın 35. olağan seçimli genel kurulu yapıldı. Türkiye İMSAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan oldu.

Malatya'nın yeni stadında sona gelindi!

Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynayacağı Malatya'nın yeni stadından sana yaklaşıldı. Stadyum, Şubat ayı sonunda TOKİ'ye devredilecek.

Vodafone Arena'nın yeni kulüp binası açıldı!

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın içinde yapılan yeni kulüp binası açıldı. Açılış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

sivasın yeni meydanı nereye yapılacak Haberi

sivasın yeni meydanı nereye yapılacak


Tarihi Çorapçı Hanı ile Yeni Cami arasında kalan dükkânlar yıkılıyor. İmar Revizyon Planı'nda yeşil alan olarak gösterilen alan, iş yerlerinin taşınmasıyla birlikte yıkılmaya başlandı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, çalışmaların ardından Çorapçı Hanı çevresini yeşil alan olarak düzenleyeceklerini söyledi.


Sivas Belediyesi mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan dükkânların yerini takas ile alarak, bölgeye bir meydan kazandırmaya karar verdi. Yıkım için kiracılarla sözleşme sürelerinin bitmesi beklendi. 2013 yılı sonunda sözleşmelerin bitmesiyle birlikte iş yerlerinin taşınmasıyla birlikte harekete geçildi. Yıkım işleminin iş makinalarının yardımı ile kısa zamanda bitirilerek belediye ekiplerinin çalışmaya başlaması bekleniyor. Yıkımın ardından Çorapçı Hanı ve Yeni Cami arasındaki kötü görüntü temizlenmiş olacak. Yeşil alan olarak düzenlenecek alan yeni bir meydan kazanacak. 


Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Belediyesi olarak Çorapçı Hanı'nın çevresinde...