15 / 05 / 2024

Sivasta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları

Sivasta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki binaların beton kalitesi korkutuyor!

İzmir’de tarihin en büyük yıkımlarından birine sebep olan depremin üzerinden henüz 2.5 ay bile geçmedi. Bayraklı’da yıkılan binaların bazılarında C3 kalitesinde beton kullanıldığı belirlendi.

İzmir'deki depremde Bornova ve Bayraklı'daki bazı binalar yıkıldı!

İzmir açıklarında bugün meydana gelen deprem sebebiyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı.

İstanbul Üniversitesi'nin fakülte binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'de!

İstanbul Üniversitesi Beyazıt ve Çapa yerleşkesindeki bazı fakülte binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas'ta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları TBMM'de!

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Çin'de tuhaf mimarili binaların yapımı yasaklandı!

Çin, 'tuhaf mimari'leri yasaklayan ve aşırı büyük, yabancı kültürlere özenen, tuhaf binaların bazılarını eleştiren yeni bir talimat yayınladı.

Antalya Muratpaşa'da binaların cephesi boyanacak mı?

AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, Muratpaşa İlçesi'nde yer alan bazı bölgelerdeki binaların boyanacağını ilk duyduğunda çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu fakat düşüncelerinin uygulama boyutunda yeteri kadar yansıtılmadığını ifade etti.

1935 yılında Belediye, Eminönü'nde bazı binaları istimlak edecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.

Çilimli'deki binaların çehresi değişecek!

ÇİLİMLİ Belediyesi örnek bir meclis karar alarak merkezdeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak adına tamamen kendi imkanlarıyla merkezde bulunan bütün binaların aynı renge boyanması projesini hayata geçirdi.

Şişli Belediyesi kamu tesis ve binalarının onarım işini 16 Mart'ta ihaleye çıkarıyor!

Şişli Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü; bölgede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesis ve binaların onarım işini 16 Mart 2015 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'yi havadan fotoğrafladıklarını, bu çalışmanın da yüzde 60 oranında tamamlandığını ifade eden Güllüce, "Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri elimizde olacak" dedi..

Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılmasına dair iç genelge!

Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılmasına dair iç genelge, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte genelge kapsamındaki Torba Yasanın 73 üncü maddesine yönelik açıklamalar...

Sivasta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları Haberi

Sivasta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları


CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akyıldız sorularının Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Akyıldız önergesinde "Son günlerde Sivas kamuoyunda konuşulanlara göre; Sivas’ta bulunan Sivas Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Sivas Merkez Çarşıbaşı Aile Sağlığı Merkezi, Sivas Kızılırmak İlkokulu, 27 Haziran Öğretmenler Parkı yıkılarak ve Eski Numune Hastanesi’nin tarihi binası bırakılıp diğer binaları yıkılarak yerine camii yapılması planlanmaktadır." dedi.


Sivas Kızılırmak İlkokulu'nun 1913 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından kurulan ve o zamanki adı Kızılırmak Mektebi olan bu okul Kız Mekteb-i Sultaniye’ye (Sivas Lisesi’ne), öğrenci yetiştirmek amacıyla kurulduğunu ifade eden Akyıldız "Ayrıca bu güzide okulumuz Osmanlı döneminden bize miras olarak adı dahi değiştirilmeden kalan tek okuldur....