05 / 05 / 2024

sivasta köylerin yerleşik alanları belirleniyor

sivasta köylerin yerleşik alanları belirleniyor

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanlarının tespiti için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehir merkezleri gibi köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şehir merkezleri gibi köylerin de 1 yıl içinde ayağa kaldırılacağız'' diyerek önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremin vurduğu kırsaldan feryat! Köylerde taş üzerinde taş kalmadı!

Depremin ardından yardımlar yavaş da olsa, ulaşmaya başladı. Ancak şimdi de herkesin kentlere yöneldiği ve köylerde durumun perişan olduğu bildirildi. Depremin vurduğu 10 ildeki köylerin adeta havaya kaldırılıp tekrar yere indirilmiş görüntüde olduğu, ev, ahır başta olmak üzere taş üzerinde taş kalm

Murat Emir'den cemevlerindeki mülkiyet sorununun çözümü için yasa teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonucu cemevlerinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı sorununun çözümü için TBMM’ye yasa teklifi sundu.

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Artvin Borçka'da bazı köylerin köprü ihtiyacı TBMM'de!

Artvin'in Borçka ilçesinde bazı köylerin köprü ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Süleyman Soylu: Van Özalp'te ilk taramalarda hasar görülmedi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Özalp'te yaşanan deprem sonrası köylerin tarandığını duyurdu...

Tunceli'de bazı köylerin boşaltılıp evlerin yıkılacağı iddiası!

Tunceli Ovacık Kaymakamlığı, bazı köylerin tahliye edileceği ile ilgili çıkan haberle ilgili "İlçemizde hiçbir köy için köy boşaltma kararı bulunmamaktadır ve yapılan haberler asılsızdır" açıklamasında bulundu.

Bitlis Hizan'ın ilginç taş evleri!

Hizan, Bitlis'e bağlı bir ilçe. Hizan'a bağlı köylerin bir çoğunda  hala taş evler duruyor. İşte sizi de görünce şaşırtacak o taş evler...

Düzce Gümüşova'daki köylerin ulaşım sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Gümüşova ilçesine bağlı bazı köylerin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Arslan'a iletti..

sivasta köylerin yerleşik alanları belirleniyor Haberi

sivasta köylerin yerleşik alanları belirleniyor

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanlarının tespiti için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


3194 Sayılı İmar Kanunun Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 4'üncü maddesi ve fıkrasında belirtilen belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanı ile civarının Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 43'üncü maddesi gereği köy yerleşik alan sınır tespitleri İl Özel İdaresi teknik personeli tarafından yapılıyor. 


Köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan idare personelleri yerinde yapılan çalışmalar sonucu köy ve mezraların yoğun yerleşim sınırlarının tespitini yaparak, muhtar ve azaların onayını da alıp verileri bilgisayar ortamında İl Encümeninin onayına sunuyor. 


Köy yerleşik alan tespiti çalışmalarıyla köy sınırları içerisinde yapılacak inşaat, imar uygulamaları, cins...