05 / 05 / 2024

Siverek Kalesinin çevresindeki evler

Siverek Kalesinin çevresindeki evler

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tamamlanan Riva Deresi çevresindeki toplam 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Siverek Belediyesi'nden büyük fırsat! Ticaret imarlı 16 arsa satacak!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Karakoyun Mahallesi'nde yer alan 16 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Erzurum'da çöken binanın çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Erzurum Yakutiye'de kullanılmayan 5 katlı binada yaşanan çökmeden sonra çevresindeki riskli 10 eski binada yıkım çalışmaları başladı.

Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkımı ile ilgili açıklama!

Bilecik Valiliği, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında yer alan iş yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Bilecik'te gölet çevresindeki iş yeri yıkıldı!

Bilecik'te, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında bulunan iş yeri yıkıldı.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

Kanal İstanbul çevresindeki kamu arazilerinin dağılımı!

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet yapısı konuşulmaya devam ediyor. İşte Kanal ve çevresindeki 36 milyon metrekarelik kamu arazisinin kurum ve parsel dağılımı...

Şanlıurfa Siverek OSB'de 21.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Şanlıurfa Siverek Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, 100 hektarlık alanına ait altyapı yapım işini 21 milyon 974 bin TL'ye ihale edecek.

Siverek'te arazi kavgası: 6 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle İzol aşireti mensupları arasında kavga çıktı. Silahlı kavga ve sonrasında yaşanan kazada toplam 6 kişi yaşamını bitirdi.

Siverek Kalesinin çevresindeki evler Haberi

Siverek Kalesinin çevresindeki evler

Asurlular döneminden kalma Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi. 

Kale çevresinde yaşayan vatandaşlar yetkililerin çalışma yapmadıklarını iddia ederek, yağışlı günlerde toprak kaymaları meydana geldiğini ve bu yüzden tehlike içinde yaşadıklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar olası toprak ve taş kaymalan sonucunda evlerinin damlan üzerinde tel çekerek tehlikeyi bir nebze kendi imkânlarıyla önlemeye çalışıyor, Siverek Kalesi'nin taşlarının her gün döküldüğünü söyleyen Kale Mahallesi Muhtan Ramazan Akgül, yetkililerden bir an önce bu duruma bir çare bulmalarını istedi. Muhtar Ramazan Akgül, yağmur yağdığı zaman kalenin, dibindeki evlere toprak ve taş düştüğünü belirterek "Kaleden kayan taş ve topraklar daha büyük hasar vermeden bu duruma...