02 / 05 / 2024

Sivil Deprem Platformu nedir

Sivil Deprem Platformu nedir

17 Ağustos depreminin 15'inci yılı dolayısıyla bir açıklama yapan İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, AFAD koordinasyonunda üniversite, meslek odaları, yerel kuruluşlar ve STK'ların görev alacağı “Sivil Deprem Platformu” oluşturulması gerektiğini söyledi.

STK’lar deprem kentlerinin kalkınması için güç birliği oluşturdu

Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 şehrin tamamına katkı sağlayacak şekikde merkezler ile deprem bölgesine ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

İSDEMİR, HATEKS, MEGAP, Barem!.. Deprem bölgesindeki şirketlerden KAP’a peş peşe açıklama geldi!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında bölgede faaliyet gösteren şirketler, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) peş peşe açıklama yaptı. Deprem nedeniyle üretime ara verdiğini bildiren İsdemir’in ardından Hateks kademeli üretime başlayacağını duyururken, Barem Ambalaj ve Mega Polietilen ise üretime ye

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Büyük deprem! Tam 12 bin kişiyi işten çıkaracaklar! İşte nedeni…

Sosyal medya platformu Twitter’dan sonra bir deprem de Facebook’ta yaşanıyor. 2022 yılı başından beri hisselerinde yüzde 70 oranında düşüş görülen Facebook, 12 bin çalışanını işten çıkarmak için düğmeye bastı. Ekonomik nedenlerden dolayı alınan bu kararın Çarşamba günü hayata geçirilmesi bekleniyor.

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

Afet Platformu İzmir Deprem Raporu yayınlandı!

Afet Platformu 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili raporu yayınladı.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Deprem Platformu'nu kurduk!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Deprem Platformu'nu kurduk. Deprem konusunun milli bir sorun olarak görülerek bu soruna çözüm bulunması adına İBB'nin İstanbul'da organize ettiği Platformla büyük bir destek sunacağına inanıyorum" dedi...

El Bab'da bombalanan bina okula dönüştürüldü!

El Bab'da terör örgütü tarafından bombalanan bina Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından onarılıp okula dönüştürüldü.

Ankara'da Sivil Dayanışma Platformu açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Altındağ Hamamönü'nde düzenlenen Sivil Dayanışma Platformu Ankara Ofisi'nin açılış törenine katıldı.

Kabataş Martı Projesi için imza kampanyası başlatıldı!

İstanbul İçin Sivil Toplum Platformu, “Kabataş’taki ‘Doldurulmuş Martı’ projesini durdur!” başlığıyla change. org’dan imza kampanyası başlattı.

Aydın Paşayaylası Oteli tekrar hizmete açılacak mı?

Aydın'da 25 yıl önce yaptırılan ve kapısına kilit vurulan Paşayaylası Oteli kaderine terk edildi. Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı Veli Tiryaki, otelin yeniden turizme kazandırılmasını istedi

Sivil Deprem Platformu nedir Haberi

Sivil Deprem Platformu nedir

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, bina yapımı konusunda Türkiye'de hissedilen en büyük eksikliklerden birinin ilgili tüm konuları içeren bir "Ulusal Bina Yönetmeliği"nin bulunmaması olduğunu bildirdi. Yetişener, "17 Ağustos 1999 İzmit depreminin 15'inci yılında, ülkemizde deprem farkındalığının yetersizliğini ve güvenli yapıların inşası için gereken düzenlemeleri bir kez daha gündeme taşıyarak, bu önemli konuya birlikte hızlı çözümler üretmek için tüm sosyal paydaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.


Türkiye İMSAD Başkanı Yetişener, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda üniversite, meslek odaları, yerel kuruluşlar ve STK'ların görev alacağı geniş katılımlı Sivil Deprem Platformu oluşturulması gerektiğini bildirdi.


Devlet desteği ile hayata geçirilecek olan bu platform ile bilimsel çevrelerin ve vatandaş görüşlerinin daha geniş kapsamda dikkate alınacağını vurgulayan Yetişener, Ulusal Deprem Stratejisi Eylem...