27 / 04 / 2024

siyanür riski

siyanür riski

Bakan Güllüce, Kaz Dağları’nda 24 köyün su sağlayan Ağı Dağı’nda siyanürle altın aramaya izin verilmesi üzerine “tarım alanları için risk yok” diyerek siyanürlü aramayı savundu.

Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski çoğaldı! Naci Görür, il il uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riskinin yükseldiğine dikkat çekti ve il il uyarılarda bulundu. İşte Görür'ün o açıklaması...

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden dolar yatırımı tavsiye ediyor?

Dolar, çeşitli borsa hisseleri gibi taban yapmaz ya da yine hisse senetleri gibi piyasadan tamamen kaldırılma riski barındıran bir yatırım aracı değildir. Bu sebeple de güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilir. Uzmanlar, dolar yatırımını öneriyor, işte ayrıntılar...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Naci Görür: Her an her yerde 7 büyüklüğünde deprem olabilir! 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir çalıştayda önemli açıklamalarda bulundu ve Diyarbakır'ın deprem riski ile ilgili konuştu. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Aşırı sıcak havalarda bunları sakın aracınızda unutmayın, her an patlama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Aşırı sıcak havalar nedeniyle hem kendi sağlığımıza hem de aracımızın sağlığına dikkat etmek zorundayız. Yaz aylarında uzun süreli park durumunda aracımızda unuttuğumuz veya bıraktığımız bazı eşyalar sonucu zehirlenme veya patlamalara yol açan çeşitli tehlikeler taşıyor.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den deprem ve tsunami uyarısı!

Antalya'da Tsunami ve Deprem Riski: Bilim Akademisi Üyesi Uyarıyor - Prof. Dr. Naci Görür, Antalya'nın deprem ve tsunami tehlikesine karşı önlem alması gerektiğini vurguluyor.

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

O bölgelerde deprem riski arttı! İki uzman isim tek tek açıkladı: Bu fay 7 büyüklüğünde deprem üretebilir! 

İki uzman isimden son dakika deprem açıklamaları peş peşe geldi. Prof. Dr. Ziyadin Çakır ve Prof. Dr. Murat Utkucu deprem riski artan yerleri bir bir açıkladı. 

siyanür riski Haberi

siyanür riski

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kaz Dağları’nda 24 köyün içme suyunu sağlayan Ağı Dağı’nda siyanürle altın aramaya izin verilmesi üzerine tarım alanlarının ve içme suyunun zarar göreceği iddialarına karşı “tarım alanları için risk yok” diyerek siyanürlü aramayı savundu.


CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Kaz Dağları’nda 24 köyün içme suyunu karşılayan Ağı Dağı’nda siyanürlü altın madenine ÇED olumlu bölgesi verilmesi nedeniyle, 24 köyün suyunun kullanılamaz hale geleceğini söyledi. Akova konuyu TBMM gündemine taşıdı.


Önergeyi yanıtlayan Güllüce, “Proje sahibi tarafından tesisi ve işletilmesi planlanan Ağı Dağı maden sahasında uygulanacak olan proses sıfır deşarj prensibi ile işletilecektir. Projede seyreltik siyanür çözeltisi ile gerçekleştirilecek zenginleştirme sistemi sıfır deşarj prensibi ile çalışmakta olup, sistem bir deşarj öngörmemektedir. Ayrıca seyreltik siyanür çözeltisinin bulunduğu bütün diğer...