18 / 05 / 2024

Skyland İstanbul yükcekliği ne kadar

Skyland İstanbul yükcekliği ne kadar

Mimarisi ile sadece İstanbul’un değil, Avrupa’nın da simge yapılarından biri olacak Skyland İstanbul projesinin de tercihi, DOKA.. Tamamlandığında 304 metre yüksekliğe varacak olan Skyland İstanbul Ofis Kulesi projesi gelişiyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, tek tek açıkladı: İstanbul'da 10 yıl içinde deprem....

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Ercan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 10 yılı işaret etti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanın Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nin 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyerek projenin çevre ve şehircilik harikası olacağını belirtti. 

İstanbul'da herkesin yüreği ağzında!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Z. Altan Elmas, kentsel dönüşümün müteahhitlerin sermaye yapısı ile gerçekleştirilemeyeceğini belirtti. Elmas, "İstanbul'da herkesin yüreği ağzında" dedi.

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nidapark Çengelköy yıl içinde satışta!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından İstanbul Çengelköy'de hayata geçirilecek olan Nidapark Çengelköy projesi 2020 yılı içerisinde satışa çıkarılacak.

İstanbul 15 yıl içinde depreme hazır hale gelebilir!

Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'un altyapı ve yapı stoku anlamında depreme hazırlıklı hale gelmesi konusunda, "Yoğun ve bilinçli bir çalışma yapılırsa yaklaşık 15 yıl içerisinde İstanbul depreme hazır hale gelebilir" dedi...

Skyland İstanbul yükcekliği ne kadar Haberi

Skyland İstanbul yükcekliği ne kadar

304 metre yüksekliği ile tamamlandığında Türkiye’nin en yüksek binası olacak Skyland İstanbul Ofis Kulesi’nde en güvenli sistem DOKA SCP otomatik tırmanır kalıp sistemi kullanılıyor.

“İstanbul’un kalbinde hepsi bir arada” sloganı ile Türkiye’nin metropolü İstanbul’da bir proje dikkatleri üzerine çekiyor. Tamamlandığında 304 metre yüksekliğe varacak olan Skyland İstanbul Ofis Kulesi projesi gelişiyor.

Doka, Skyland İstanbul Ofis Kulesi’nde otomatik tırmanır kalıp sistemi SCP ve Xclimb 60 Koruma perdesi sistemleri ile binanın oluşumu sırasında hızlılık ve güvenlik konularında tüm gereksinimleri sağlıyor. Kalıp teknolojisi açısından ortaya çıkan ana iki zorluğa da Doka sistemleri kesin çözüm sunuyor.

Doka, 3 köşeli ana kesitten oluşan bina yapısı nedeniyle kalıp teknolojisinin zorluğuna çok iyi tasarlanmış otomatik tırmanır kalıp sistemi SCP ile cevap veriyor. Yüksek binaların çekirdeği için kullanılan bu modüler...