03 / 05 / 2024

soba zehirlenmesi önlem

soba zehirlenmesi önlem

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, havaların soğuması ve özellikle lodosun etkili olduğu günlerde vatandaşlardan soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istediler.

Ünlem Grup, yeni gayrimenkul markası Usreal ile 100’ün üzerinde ofis açmayı planlıyor!

20 seneyi aşkın zamandır sigorta sektöründe yer alan Ünlem Grup, oluşturduğu yeni gayrimenkul markası Usreal ile bir sene içinde 100’ün üzerinde ofis açmayı hedefliyor.

Fahiş konut kiraları için 10 önlem: Ev sahipleri ve kiracılar yeni dönemi bekliyor! 

Fahiş konut kiraları sık sık gündem oluyor. Seçimler ardından ise gözler bu sorun ile ilgili devreye alınacak uygulamalara döndü. Fahiş konut kiralar için 10 önlem açıklandı. İşte ayrıntılar...

TMO ramazandaki fiyat artışlarına karşı büyük önlem aldı! Ayçiçek yağı, pirinç, mercimek! Çok ucuza satın alabilirsiniz

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan ramazanda bazı ürünlerde yaşanabilecek fiyat artışlarına karşı önlem aldıklarına dair açıklama geldi.

‘Acil önlem alın! Göçük altından kurtardıklarımızı kaybedeceğiz’ uyarısı!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin ardından bölgede büyük bir salgın olduğu ve önlem alınmadığı takdirde kurtarılan vatandaşların hastalık nedeniyle kaybedileceği uyarısı geldi.

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

Ramazan öncesinde fırsatçıların gıda fiyatları ve özellikle kırmızı ete fahiş zam yapma ihtimaline karşı önemli uyarı sektörün yetkili isminden geldi: "Fırsatçılar iş başında, önlem alın!"

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

ŞOK Market’ten içinizi ısıtacak indirim! Bugün başladı! Queen Soba 299 TL… 5 Ocak 2023 Fiyat Listesi

ŞOK Market,  indirimli ürünlerini duyurdu.  İndirimde Queen Quartz Soba 1000W 299 TL’den, Sinbo ısıtıcı 199 TL’den satılacak. Peki diğer indirimli ürünler neler, fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

Gıda krizi büyüyor! 2023'te küresel felaket olmadan önlem alınmalı! 

Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar, küresel ısınma ve bölgesel çatışmaların sebep olduğu gıda krizi sebebiyle milyonlarca kişinin hayatı tehlikede. Birleşmiş Milletler, önlem alınmazsa, mevcut gıda krizinin 2023 yılında küresel felakete dönüşebileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Avrupa’da doğal gaz krizi artıyor! Elektrikli soba için Türkiye’nin kapısı çalındı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz krizi yayılmaya devam ediyor. Elektrikli soba talebinin arttığı Avrupa’dan Türkiye’ye soba siparişi yağıyor. İşte detaylar!

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Hatay’da riskli binalarda oturanlar önlem alınmasını istiyor!

Birinci derece deprem kuşağında bulunan ve üç büyük fay hattı üzerinde yer alan Hatay’da kolonların çürüdüğü eski yapılarda oturan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep etti.

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında apartman ve site görevlileri için acil önlem alma çağrısında bulundu.

soba zehirlenmesi önlem Haberi

soba zehirlenmesi önlem

Tüm ikazlara rağmen her yıl hidrokarbon içeren fosil yakıtların (kömür, petrol, doğal gaz) bilinçsizce yakılmasından kaynaklanan zehirlenmelere bağlı ölümlerin önlenemediğini hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, havaların soğuması ve özellikle lodosun etkili olduğu günlerde vatandaşlardan soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istediler.


Kış aylarında evlerde yakılan sobaların neden olduğu ölüm riskinin, yangınlardan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken yetkililer, havaların soğumasıyla birlikte, yanlış soba seçimi, sobanın yakılması ve boruların eksik izolasyonu nedeniyle üzücü olayların yaşandığını hatırlattılar. Yetkililer, Başkentlileri bu hususlara özen gösterme konusunda bir kez daha uyardılar.


Lodos zehirlenme riskini arttırıyor

Güneyden estiği için genellikle sıcak hava taşıyan Lodos rüzgarı, bacadan çıkan dumanın yükselme hızını azaltıyor. Bacadan çıkan duman ve gazlar kendilerini soğuk bir ortam bulduklarında hızla yükselebiliyor.


Sıcak bir...