27 / 07 / 2024

SOCAR Rafinerisi

SOCAR Rafinerisi

Kenan Yavuz, "STAR Rafinerisi için şimdiye kadar harcadığımız yaklaşık 350 milyon dolara ilave olarak, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz harcamalar için gerekli 475 milyon doların transferini Azerbaycan'dan gerçekleştirdik" dedi

Gardaş'tan deprem bölgesine büyük destek! SOCAR fon oluşturdu

Türkiye'yi yasa boğan merkezüstü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem için herkes kolları sıvamış durumda. State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) 'da bu dayanışmaya katkı vererek “Yaralarımızı birlikte sarmak için seferber olduk” sloganı ile Türkiye’den Deprem için 55 Milyon Lira

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

TechInvestments LLC, SOCAR Polymer Investments LLC'nin yüzde 10'unu aldı! 

Tekfen Holding iştiraklerinden TechInvestments LLC, 375 milyon ABD doları tutarında ödenmiş sermayeye sahip SOCAR Polymer Investments LLC'nin yüzde 10 hissesini satın aldı...

Tekfen Holding, SOCAR ile mutabakat zaptı imzaladı!

Tekfen Holding ile SOCAR arasında yeni bir üretim tesisi yapımına yönelik çalışmalar yapmak üzere mutakabat zaptı imzalandı

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

SOCAR'ın yeni tesisi 2023'te açılacak!

SOCAR'ın CEO'su Zaur Gahramanov, gelecek yılın ilk çeyreğinde yatırıma başlamayı planladıklarını açıkladı. Gahramanov, ihale edecekleri yeni tesisin 2023 yılında açılacağını belirtti.

SOCAR Tower, Ulusal Takdir Ödülü kazandı!

SOCAR Tower, tüm dünyada bilinen ve mühendislik alanında olağanüstü başarı elde etmiş projelere takdim edilen Amerikan Mühendislik Şirketleri Konseyi tarafından ödül almaya hak kazandı.

Star Rafinerisi’nin yüzde 78'i tamam!

Türkiye’de devam eden en büyük yatırımlardan olan Star Rafinerisi’nde açılış için gün sayılmaya başlandı. Toplam büyüklüğü 5.7 milyar dolar olan projede gerçekleşme oranı yüzde 78’i aştı.

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

SOCAR'ın tahvilleri kamuoyuna tanıtıldı!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketinin (SOCAR), ihracını gerçekleştirmeye hazırlandığı tahviller törenle kamuoyuna tanıtıldı.

SOCAR halka açılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), hisse senetlerinin halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Şirketin hisselerinin 20 Eylül'den itibaren halka arz edileceği bildirildi.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

SOCAR Rafinerisi Haberi

SOCAR Rafinerisi


SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "STAR Rafinerisi için şimdiye kadar harcadığımız yaklaşık 350 milyon dolara ilave olarak, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceğimiz harcamalar için gerekli 475 milyon doların transferini Azerbaycan'dan gerçekleştirdik" dedi. Türkiye'nin en büyük doğrudan yatırımcı şirketi SOCAR'ın, rafineri yatırımında kullanılmak üzere gerçekleştirilen 475 milyon dolarlık transfer, şimdiye kadar Türkiye'ye bir kerede gelen en büyük doğrudan yatırım harcaması oldu. 


350 milyon dolar

Yavuz, grup şirketlerinden STAR Rafineri A.Ş. tarafından Petkim Yarımadası'nda çalışmaları süren Star Rafinerisi Projesi kapsamında, bugüne kadar yaklaşık 350 milyon dolar harcama yaptıklarını söyledi. Entegrasyon hedefi kapsamında yapılacak 9 milyar dolarlık yatırım portföyünün en önemli halkasının STAR Rafinerisi olduğunu dile getiren Yavuz, "Bugüne kadar rafineri yatırımımız için 350 milyon dolar harcama yaptık ve bu tutarın tamamını öz kaynaklarımız ile karşıladık....