29 / 04 / 2024

socar türkiye aliağa rafinerisi

socar türkiye aliağa rafinerisi

AZERBAYCAN Devlet Petrol Şirketi SOCAR tarafından İzmir Aliağa'ya yapılacak STAR Rafinerisi'ne Denizbank kredi verecek. Rafineri için alınacak 3.5 milyar dolarlık kredinin 500 milyonu EBRD ve IFC'nin çekilmesinin ardından Denizbank'tan sağlanacak...

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Dikkat! Dikkat! Kurban Bayramı'nda hava böyle olacak! Tüm Türkiye bu bayramda bir ilki yaşayacak!

Kurban Bayramı tatili için herkes heyecanla beklerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama tüm Türkiye'yi şaşırttı. Bayram tatili süresince ülkede bir ilk yaşanacak. İşte meteorolojinin yaptığı açıklamalar...

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Bir devir kapanıyor! Doblo son kez gözünü Türkiye’de açacak!

Fiat Doblo Türkiye’ye veda ediyor. Doblo, üretimine bundan sonra İspanya’da devam edecek. İşte detaylar!

Samsung Galaxy A54 ve Galaxy A34 Türkiye fiyatı sonunda belli oldu! Görenler hani bütçe dostuydu dedi!

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy A34 ve Galaxy A54 modelleri, özellikleriyle dikkat çekiyor. Bugün ise Türkiye fiyatları açıklandı.

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Türkiye O ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Yeni yılla birlikte ülkelerin ithalat ve ihracatlarına ilişkin de veriler yayımlanmaya başladı. Türkiye şimdi şaşıracağını bir ülkenin en çok ithalat yaptığı ülke olarak sürprize imza attı. Duyunca çok şaşıracaksınız! İşte detaylar.

Xiaomi 12T serisinin Türkiye fiyatı açıklandı! İşte 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Bugün Xiaomi, Türkiye'de bir etkinlik düzenledi ve yeni 12T ve 12T Pro modellerinin fiyatları ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Almanya Telegram’a temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verdiğini duyurdu. Türkiye’de de temsilciliği bulunmayan Telegram’a Türkiye de ceza kesecek mi?

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…

Türkiye'de Ağustos'ta kurulan şirket sayısı yüzde 46,1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 46,1 arttı ve 12 bin 193'e, kapanan şirket sayısı ise yüzde 8 arttı ve 1713'e çıktı.

socar türkiye aliağa rafinerisi Haberi

socar türkiye aliağa rafinerisi

AZERBAYCAN Devlet Petrol Şirketi SOCAR tarafından İzmir Aliağa'ya yapılacak STAR Rafinerisi'ne Denizbank kredi verecek. Rafineri için alınacak 3.5 milyar dolarlık kredinin 500 milyonu EBRD ve IFC'nin çekilmesinin ardından Denizbank'tan sağlanacak. 


Proje için gerekli olan finansman paketine dair anlaşmaların mart sonu ya da nisan başında imzalanması bekleniyor. SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, rafinerinin inşaat süresi ile ilgili bir sıkıntı olmayacağını söyledi. 


Sabah...