30 / 04 / 2024

SOCAR Türkiye Petkim satış

SOCAR Türkiye Petkim satış

SOCAR Türkiye CEO'su Yavuz, bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı'na piyasa değeri olarak bir milyar dolar biçildiğini söyledi.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

SOCAR 18 milyar dolarlık yatırımla en önemli yatırımcılardan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti.

SOCAR, Türkiye'de yatırıma devam edecek!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kenan Yavuz'dan, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık zarar iddialarına açıklama!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine ortak oldu!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz "Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu" dedi.

Petkim hisselerinin bir bölümü satılacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, SOCAR'ın Petkim'deki hisselerinin bir bölümünün satışının düşünüldüğünü ancak yüzde 51'lik kontrol hissesinin altında düşülmesinin planlanmadığını söyledi.

Petkim'de yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış yapılacak!

Petkim'de yüzde 65 hisseleri olduğunu belirten SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, "Zaman zaman yüzde 51'in altına düşülmeyecek şekilde satış düşünüyoruz" dedi.

SOCAR Türkiye yatırımlarına hızlanarak devam edecek!

Kenan Yavuz dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğunu söyledi.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan seçim sonrası açıklama;

Petkim Konteyner Limanı'nın hisse satışı iptal!

SOCAR Türkiye'nin, Petkim'de sahip olduğu payların satış işleminden vazgeçildiği bildirildi. SOCAR Türkiye'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Socar Türkiye, Petkim hisse satışını iptal etti!

Socar Türkiye, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Petkim hisse satışını iptal etti. Konuyla ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Petkim Konteyner Limanı'na 1 milyar dolar biçildi!

SOCAR Türkiye CEO'su Yavuz, bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı'na piyasa değeri olarak bir milyar dolar biçildiğini söyledi.

SOCAR Türkiye Petkim satış Haberi

SOCAR Türkiye Petkim satış

SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Türkiye’nin 3’üncü ve Ege Denizi’nin en büyük limanı olacak Petlim'in Pire Limanı’na alternatif oluşturacağını belirtti.


Dünyanın en büyük konteyner gemilerinin limana kabul edilebileceğine dikkati çeken Yavuz, şöyle devam dedi: 


"Türk sanayicileri, Pire ve İskenderiye gibi limanlarda yaşanan zorluklardan kurtulacak, ihracatçının navlun maliyeti azalacak. Limanın işletmesi için konteyner terminal işletmeciliğinde dünya devi olan APM Terminals’in Türkiye’deki iştiraki APM Terminalleri Liman İşletmeciliği A.Ş (“APMT”) ile stratejik işbirliği yaptık. Anlaşmaya göre dünyanın en büyük konteyner elleçleme firması olan APMT, 28 yıllığına limanın işletmesini üstlenecek."


Petkim Konteyner Limanı’nın kurulacağı alanda, Petkim mülkiyeti dışında Hazineye ait olan yerler için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kullanım hakkı alındığını vurgulayan Yavuz, liman inşaatı tamamlandığında, alınacak olan Kıyı Tesisi İşletme İzin Belgesi kapsamında faaliyetler başlayacağını bildirdi. 


75...