07 / 05 / 2024

Sokağına İsim Ver

Sokağına İsim Ver

Bayrampaşa Belediyesi, toplam 114 cadde ve sokağın isminin değiştirilmesi için "Sokağına İsim Ver" projesi kapsamında vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Yaklaşık 15 bin vatandaş, sokağına isim vermek için sandık başına giderek oy kullandı.

Kiracısına kızdı eşyaları balkondan sokağa attı: O ev sahibine ceza kesildi! 

İstanbul Avcılar'da kiracıları ile sorun yaşayan ev sahibi, kiracıları tahliye ettikten sonra ve eşyaları balkondan sokağa attı. O ev sahibine 1.500 TL para cezası kesildi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde inşa edilecek Çay Sokağı Konutları'na çay üreticilerinden destek!

Doğu Karadeniz'de çay yetiştiren üreticiler asrın felaketi olarak nitelendirilen  depremlerinden etkilenen illerde kalıcı konut inşa edilmesi amacıyla "Filizlenen çaylar yuva olsun" sloganı ile başlatılan "Çay Sokağı" kampanyasına  katkı sağlıyor.

Murat Tanrıöver kimdir? Hangi görevlerde bulundu?  Uzmanlık alanı nedir?

Hedef Holding A.Ş Yönetim kurulu Üyesi Murat Tanrıöver kimdir? Kaç yaşında? Murat Tanrıöver daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Murat Tanrıöver'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Murat Tanrıöver'in hayatına dair merak edilenler.

A101'den Ramazan Bayramı'na özel bomba kampanya! Bu fırsatı kaçıran dizini döver

Pandemi döneminden sonra en çok zam gelen ürünler arasında yer alan tuvalet kağıtlarına ard arda indirimler geliyor. Bir indirim de A101 marketlerinden geldi. Ecco marka Tuvalet Kağıdı 2 Katlı 32’li olanın satış fiyatı 99 TL'ye düştü.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

CarrefourSA’dan gıda tasarrufuna dikkati çeken uygulama: Gıdanı koru tadına şans ver

Yaşam için "Doğrusu" diyerek doğru ürünü, doğru hizmet anlayışı ile sunma iddiasındaki CarrefourSA, gıda tasarrufu için harekete geçti.

Dikkat! Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

Ramazan Ayı'nın başlamasına sayılı günler kala herkes Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmadığını merak ediyor...

Konut satışları sokağa çıkma yasağından etkilendi mi?

TÜİK, Ocak ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye'de konut satışları 2021 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,9 azalarak 70 bin 587 oldu. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, satışlardaki düşüşün en büyük nedeninin sokağa çıkma yasakları olduğunu belirtti.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek?

Koronavirüs salgınıyla mücadele topyekun devam ederken vaka sayısını kontrol altında tutabilmek için yılbaşında sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Kimlerin muaf olacağı, hangi tarihleri ve saatleri kapsadığına dair tüm detaylar genelge kapsamında yer aldı.

Capitol'den kiracılarına yüzde 50'ye ek yüzde 25 indirim desteği!

2020 Temmuz ayından itibaren kiracılarına yüzde 50 indirim yapan Capitol, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları kapsamında ekstra yüzde 25 indirim yapma kararı aldı...

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi günler?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ülke genelinde uygulanmaya devam ediyor. Yeni koronavirüs tedbirlerine göre 65 yaş üstü vatandaşlar hafta içi sadece 3 saat sokağa çıkabilecek.

İnşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları!

Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı bir takım önlemler hayata geçirildi. Peki bu önlemler kapsamında inşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı? İşte genelge detayları...

Sokağına İsim Ver Haberi

Sokağına İsim Ver


Bayrampaşa Belediyesi, isimleri aynı olan toplam 114 cadde ve sokağın isminin değiştirilmesi için "Sokağına İsim Ver" projesi kapsamında vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Yaklaşık 15 bin vatandaş, sokağına isim vermek için sandık başına giderek oy kullandı. Vatandaşların önerdiği isimler arasında Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerinin bulunması dikkat çekti.

5490 sayılı kanunun 11 ve 14. maddelerine göre bir ilçe içerisinde aynı ad ve numarada sokak isimleri bulunamaz. Bu kanuna istinaden Bayrampaşa Belediyesi Türkiye'de ilk defa vatandaşların kendi sokak isimlerini belirlemeleri için demokratik seçim haklarını kullanmalarını sağladı. 10 mahallede toplam 114 cadde ve sokağın sakini kurulan 21 sandığın başına giderek oy kullandı.


AYDINER: KÜLTÜRÜMÜZ SOKAK İSİMLERİ İLE YAŞATILSIN

İsim değişikliğini belediyenin değil halkın yapması gerektiğini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı...