30 / 04 / 2024

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.



Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya'nın başkenti Prag’da toplanan gösterciler, "önce Çekya" sloganı atılan gösteride Çekya bayraklarının yanı sıra artan enerji fiyatlarını protesto etmek için "şeffaf pankartlar" açtı.

Yaklaşık 11 milyon nüfusu olan Çek polisinin paylaştığı verilere göre sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği hükümet karşıtı gösteriye 70 binin üzerinde protestocu katıldı.

Protestocular, yükselen enerji fiyatları sebebiyle hükümeti istifaya çağırırken, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik yaptırımlarının Çek halkına ve ekonomisine zarar verdiği için bir an önce durdurulmasını istedi. Prag’ın Wenzel Meydanı’nda toplanan göstericiler Çekya’nın Rusya-Ukrayna Savaşı’nda tarafsız olması gerektiğini savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön