14 / 05 / 2024

enerji fiyatları

enerji fiyatları

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tırmanan yem fiyatlarındaki önlenemez yükselişe dolar/TL kurunun etkisi, enerji ve iş gücü gibi maliyetler de eklenince vatandaşın bütçesinde yumurta başlı başına bir harcama kalemi olarak öne çıktı. İşte yumurta hesabıyla enflasyonun seyri...

Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Doğalgaza yapılan zamların ardından kışın ısınmak için kömür ve oduna yönelen vatandaş fiyatlar karşısında şok oldu. Kömür ve odun fiyatları da 2022 yılında üç kata yakın arttı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Merkez Bankası enflasyonu patlatan zamları kalem kalem açıkladı

TÜİK'in mayıs ayında TÜFE'yi aylık yüzde 3,53 artışla ve yıllık yüzde 73,50 olarak açıklamasının ardından Merkez Bankası Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayınlandı. Raporda yıllık enflasyonun sepetteki tüm alt gruplara yayıldığı tespitine yer verildi.

Elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? Enerji Bakanı resmen açıkladı!

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz ve elektrik fiyatlarında nisan ve mayıs ayında zam gelip gelmeyeceğini açıkladı. Peki elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? İşte Bakan Bayraktar'ın konu ile ilgili açıklamalar...

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Kasaplara göre et fiyatları fazla artmadı alım gücü düştü!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, üretici girdi fiyatları, enerji, işçilik ve kira maliyetlerinin arttığını belirterek, “Pandemiden bu yana et fiyatları yüzde 110 arttı. Diğer gıda maddelerine göre bu oran az. Aslında halkın satın alma gücü düştü” dedi.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

Akaryakıt fiyatları için korkutan tahmin! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerinin petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturduğuna değinerek, bu sene ve gelecek seneye ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

Suzuki Vitara Hibrit fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Suzuki, çevre dostu ve enerji verimli Vitara Hibrit modelinin yeni fiyatlarını sonunda açıkladı. Peki, Suzuki Vitara Hibrit fiyatları ne kadar? 8 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), gelecek senenin son çeyreğine kadar küresel petrol stoklarında beklenen düşüşün petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.

Renault Austral fiyatları ne kadar? 11 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Sürüş keyfini ve enerji verimliliğini bir araya getiren Renault Austral fiyatları açıklandı. Peki, Renault Austral fiyatları ne kadar? 11 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Elektrik faturaları bu ay kabarık gelecek

Elektrik fiyatlarına zam geldi. Artan maliyetlere nedeniyle birçok ürün zamlanıyor. Bu çerçevede enerji fiyatlarına da zam geldi. 1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 50'ye yakın bir zam gelmişti. Böylece faturalar bu ay kabarık gelecek. İşte tüm detaylar...

enerji fiyatları Haberi

enerji fiyatları

Eylül ayında TÜİK tarafından açıklanan yıllık enflasyon, yüzde 83.45'e ulaşırken, yumurta fiyatları ise yüzde 200 civarında yükseldi. Dünyada artan emtia fiyatlarına Dolar / TL'deki yükseliş de eklenince yumurtalık tavuk yemi fiyatları 2022'de yüzde 201 oranında yükseldi. Habertürk'ün haberine göre yumurta üreticilerinin toplam maliyetinin yüzde 68'ini oluşturan yem fiyatlarındaki yükselişe, elektrik fiyatındaki yüzde 140'lık, motorindeki yüzde 125'lik ve işgücündeki ortalama yüzde 80 artış eklenince, yumurta satış fiyatları yüzde 180 oranında arttı. Ortalama yumurta fiyatları 2022 yılında 0,92 liradan 2,5 liraya yükseldi. Yılda ortalama 191 yumurta tüketen vatandaşların sadece yumurta için yaptığı harcama da kişi başına 302 lira yükselmiş oldu. Organik yumurtanın ise 4,5 lira olan fiyatıyla hesap edildiğinde yumurta hesabı ikiye üçe katlanıyor.

 

2021 yılı sonunda yumurtalık yem fiyatları ton başına...