24 / 05 / 2024

Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Doğalgaza yapılan zamların ardından kışın ısınmak için kömür ve oduna yönelen vatandaş fiyatlar karşısında şok oldu. Kömür ve odun fiyatları da 2022 yılında üç kata yakın arttı.



Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Kış yaklaşırken Eylül başında doğalgaz ve elektriğe zam geldiği gibi ısınma için alternatif olarak kullanılan kömür ve odun gibi ürünlerin fiyatları da arttı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Özellikle kırsal bölgede vatandaşların kışın ısınmak için kullandığı odun ve kömür fiyatı da olağanüstü artış gösterdi. 2021 Eylül ayında kış öncesi sobada yakmalık bir ton odunun fiyatı 1200-1400 lira arasında değişiyordu. Bugün aynı odunun fiyatı 3 bin 500 ile 3 bin 600 lira arasında. Odun fiyatındaki artış yüzde 160’ı buluyor.” ifadelerini kullandı.

İthal kömüre de zam geldiğini belirten Akın, “2021 Eylül ayında bir ton ithal kömür fiyatı 2 bin 600 ile 3 bin lira arasında değişiyordu. Bugün aynı kömürün fiyatı 8 bin ile 8 bin 600 lira arasında. Yerli kömürün fiyatı ise 7 bin 600 liraya kadar çıktı. Kömür fiyatındaki artış neredeyse üç kat oldu. Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle türk lirasındaki değer kaybı, bağımlı olduğumuz enerji fiyatlarındaki artışın Türkiye’de çok daha fazla hissedilmesine neden oluyor.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön