16 / 06 / 2024

Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

Doğalgaza yapılan zamların ardından kışın ısınmak için kömür ve oduna yönelen vatandaş fiyatlar karşısında şok oldu. Kömür ve odun fiyatları da 2022 yılında üç kata yakın arttı.



Isınmak cep yakıyor! Kış arefesinde vatandaş alternatif arayışında

DOĞAL GAZ’A YÜZDE 20,4 ZAM GELDİ

Öte yandan vatandaşlar, Eylül ayında elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar sonrasında alternatif arayışına girdi. Eylül başında yapılan tarife değişikliğine göre konutlarda elektriğe yüzde 20 zam yapılmıştı. Doğalgazda ise zam oranı konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4 olmuştu.

BOTAŞ'ın internet sitesinde eylül tarifesine ilişkin yer alan açıklamada, artışlara rağmen konutlarda kullanılan doğal gazda tüketicilere yüzde 80'in üzerinde destek verilmeye devam edildiği ifade edildi.

Doğal gaza zammına yönelik açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, doğalgaz zammının bütçe imkanlarının daha fazla sübvansiyona elvermediği için yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin enerji ithalatının yaklaşık 40 milyar dolar olduğunu belirten Muş, "Pandemi sürecindeki veriler çok sağlıklı olmaz. Geçtiğimiz yıl 51 milyar dolar, bu sene 100 milyar doların üzerine çıkıyor. Dolayısıyla bizim geleneksel ortalama fiyatımızın üç katı enerji faturasıyla karşı karşıyayız. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz" dedi.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön